Mediatraining

Mediatraining: voorbereid een interview ingaan

Mediatraining is nuttig en belangrijk voor alle woordvoerders van bedrijven en overheidsinstellingen.

Tijdens een mediatraining leer je technieken om met vertrouwen een doeltreffend interview te geven. De kern van het verhaal is om steeds de controle te houden tijdens het vraaggesprek. Een grondige voorbereiding en concrete, bondige boodschappen zijn naast de juiste technieken, cruciaal.

Een goed interview: alles begint bij je boodschappen

Wat wil je dat de lezer van jouw interview onthoudt? Wat is voor jou de ideale kop boven het artikel? Over die vragen denken we samen na om de juiste boodschappen te bepalen. Door deze boodschappen vooraf vast te leggen, kan je richting geven aan het interview.

Een impactvolle woordvoerder: beheers je non-verbale communicatie

Naast de boodschappen bepalen de autoriteit en non-verbale communicatie van een woordvoerder de impact van zijn verhaal. Die autoriteit heb je of heb je niet. Vandaar het belang van de keuze voor de juiste woordvoerder. Maar in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt kan je je eigen non-verbals wel correct leren inzetten. Non-verbale communicatie gaat bovendien verder dan gebaren of houding.

Praktische oefeningen met cameratraining

Niets is sterker dan een confrontatie met jezelf. Een rollenspel voor de camera en aan de hand van de beelden de belangrijkste lessen samen ontdekken, laat een grotere indruk na dan een theoretisch verhaal.

Lees ook onze blog:


Neem contact met ons op

Heeft u interesse in een mediatraining op maat? 

Neem contact op met LEWIS België door het onderstaande formulier in te vullen.

Een van onze medewerkers zal u zo snel mogelijk contacteren. U kan ons ook telefonisch bereiken op +32 (0)3 304 36 30.