Indevuilbak

Indevuilbak


Screen Shot 2017-02-09 at 11.28.04
Wat als… een campagne echt elke Vlaming moet aanspreken?

Indevuilbak is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil. Indevuilbak is een samenwerking van de OVAM, Fost Plus en de lokale overheden. De kernboodschap van Indevuilbak-campagne tijdens de zomer van 2016 was duidelijk: hou je afval bij tot je aan een vuilnisbak komt. De problematiek van zwerfvuil gaat alle Vlamingen aan: man en vrouw, jong en oud. Om de strijd tegen zwerfvuil onder de aandacht te brengen bij de diverse doelgroep, sprak LEWIS een brede waaier aan media aan. LEWIS koos voor verschillende invalshoeken om telkens de juiste doelgroep met de juiste boodschap te benaderen.

Boodschappen kneden

Nieuwsmedia werden benaderd met een persconferentie op een snelwegparking: een typische ‘plaats delict’ van zwerfvuil. Deze niet alledaagse locatie voor een persconferentie bleek een schot in de roos. Daarnaast zetten ambassadeurs hun schouders mee onder de campagne door middel van filmpjes en opiniestukken. Met influencers op Snapchat, Facebook en Instagram wilde LEWIS een jonger publiek bereiken. Zij kregen de volledige vrijheid om hun creatieve zelf de vrije loop te laten. Die aanpak loonde: de influencers gaven elk een eigen en originele draai aan het afvalprobleem. Lifestyle media werden benaderd op piekmomenten van zwerfafval. Tijdens een verlengd weekend waarin duizenden landgenoten naar de kust trekken, werden leuke tips gedeeld om vuilnis bij te houden. Kortom, de boodschap werd steeds aangepast zodat die relevant bleef voor elk type medium. 

 

Tijdens de zomermaanden haalde de campagne een bereik van meer dan 24 miljoen Vlamingen. LEWIS werkt voor de communicatiestrategie van Indevuilbak nauw samen met het reclamebureau LDV.

 

 

Go back to client stories

 
Close icon click here to close
Neem contact op met LEWIS België door het onderstaande formulier in te vullen.

Een van onze medewerkers zal u zo snel mogelijk contacteren. U kan ons ook telefonisch bereiken op +32 (0)3 304 36 30.

loading icon
Tick icon
Close icon click here to close