LEWIS_Case_Borstfiguranten_8_444

Kind en Gezin - Borstvoeding in België


Omdat borstvoeding geven op publieke plaatsen vaak nog taboe blijkt te zijn, was het voor Kind en Gezin belangrijk om dit thema hoog op de agenda te zetten. De organisatie vroeg het reclamebureau LDV en LEWIS om een campagne uit te werken om de awareness rond borstvoeding in België een boost te geven. De uitdaging? Borstvoeding opnieuw een plaats geven in het dagdagelijkse leven.

Geen taboe, wel de norm

Hoewel het geven van borstvoeding vroeger deel was van de populaire cultuur en in veel kunstwerken uit de geschiedenis aan bod kwam, zie je het vandaag de dag weinig op publieke plaatsen. Maar wat als er meer vrouwen in die context borstvoeding zouden geven? Zouden jonge moeders zich er dan niet comfortabeler bij voelen? Bovendien zou zo’n initiatief de maatschappelijke perceptie kunnen verbeteren. Kortom, maak van borstvoeding de norm in plaats van een uitzondering.

Borstfiguranten

Zo werd een campagne onder de naam ‘Borstfiguranten’ gelanceerd met als doel jonge mama’s die borstvoeding geven te rekruteren om te figureren in populaire tv-shows en films. Op die manier zou borstvoeding opnieuw een vertrouwd gegeven in het gewone leven moeten worden. De campagne werd op gang getrapt met een persconferentie en een activatie op sociale media, die beiden richting de centrale campagnewebsite voerden. Op die website konden vrouwen die in populaire Belgische series wilden verschijnen zich registreren als ‘Borstfigurant’. Producers en regisseurs konden van hun kant figuranten bekijken en boeken.

Succes verzekerd!

De perslancering van de campagne resulteerde in coverage op tv, radio en meer dan 50 artikels online en in print. Het bereik liep daarmee op tot meer dan 8 miljoen. Meer dan 400 vrouwen registreerden zich als ‘Borstfigurant’. En bekende series als ‘Familie’, ‘De Buurtpolitie’, ‘Zonen van As’ en de film ‘De Dirigent’, integreerden borstvoedende mama’s op de set.

Borstfigurenten

Go back to client stories

 
Close icon click here to close
Fill in the form below and we will get in touch.
loading icon
Tick icon
Close icon click here to close