Skip to main content
LEWIS

Door

Dimitri Vermeirsch

Gepubliceerd op

August 13, 2019

Tags

PR, public relations, stage

Voor ik aan de stage begon dacht ik "genoeg tijd om PR onder de knie te krijgen. Op het einde wandel ik buiten als PR-expert". Onwetend? Misschien. Opportuun? Behoorlijk. Naïef? Vooral. Toch kan ik terugkijken op een geslaagde stage die voor mezelf leerrijk en de moeite waard was. Een kort verslag van mijn ervaring bij LEWIS!


Ik ben altijd al geboeid geweest door communicatie en technologie. De kans om deze twee te combineren en ervaring op te doen bij LEWIS was dan ook één die ik absoluut niet wou laten liggen. Om zeker te zijn van de match mocht ik een dag meelopen met het team in Brussel. Beschouw het als een kleine teaser van wat ik kon verwachten. Ik kreeg verschillende opdrachten: een persuitnodiging opstellen, een persbericht schrijven en een crisisbericht opstellen. Flink wat werk, maar zo heb ik het graag.

Er was ook de koffie & tea-time. Ofwel kennis maken met het team. Ik kreeg de kans om individueel samen te zitten met enkele leden van het team. Een ideaal moment om al mijn prangende vragen stellen dacht ik bij mezelf. Denk maar aan, hoe ziet een typische dag er uit, wat vind je leuk of minder leuk, hoe vind je het hier om te werken, etc.. Eerlijk gezegd, ik lette niet zozeer op de antwoorden maar eerder op de lichaamstaal. Die was vrolijk, spontaan & maakte me enthousiast voor wat hopelijk het begin was van een mogelijke stage. Op het einde van de dag volgde een feedbackgesprek met Delphine. Hoe vond ik het, wat kon ik verwachten,.. De afloop van dat gesprek is vrij duidelijk vermoed ik.

PR is multitasking

In een agency werk je vaak van de ene opdracht voor klant x naar de andere opdracht voor klant y. Het duurde dan ook even voor ik op mijn plooi viel. Druk. Ik maakte golden circles, stelde perslijsten op, deed research naar journalisten en influencers, deed aan newsmonitoring, stelde contentcalenders op, mailde en belde met journalisten, hielp met briefings,.. Veel verschillende taken. Te veel om op te noemen. Wanneer het rustiger was kon ik werken aan mijn influenceronderzoek of rondsnuffelen en aanpassingen maken in De Perslijst.

Elke taak had ook een specifieke manier van aanpakken, en vrijwel alles was nieuw voor me. Gelukkig kon ik rekenen op de hulp van zowel Lynn, Aline, Denis & Frederik, die zorgden dat de briefings steeds duidelijk waren, en gaven telkens feedback op het einde van een opdracht. Iets wat ik heel hard op prijs stelde. Op het einde van de week was er telkens een feedbackgesprek met Delphine. Wat heb ik gedaan/wat vond ik leuk, waar haperde het en hoe kon ik dit verbeteren. Gesprekken die voor mij stimulerend werkten naar een volgende week toe om mezelf continu te verbeteren.

– Soms was er natuurlijk ook wel eens een miscommunicatie, maar dat is dan ook niet verwonderlijk wanneer je drie talen door elkaar aan het mixen bent. –

Pitching is key, pitching is life

Ofwel, hoe slaag je erin dat jouw boodschap bij het juiste medium terecht komt. Pitching is iets waar veel tijd aan wordt besteed bij LEWIS. Denk aan de juiste tone of voice gekoppeld aan de nodige research en lef. Op zoek gaan naar de juiste journalist of influencer om je verhaal te pitchen, met de nodige perseverance. Zelf mocht ik pitchen voor zowel Brico als Selligent met een clipping als resultaat. *licht vreugdedansje*

Zoals je waarschijnlijk door hebt. Geen stereotype ‘stagiairejobkes’. Geen koffie zetten, papier aanvullen of andere routine-taken, … – planten water geven dan weer wel, maar dat was in PR-termen klimatologisch verantwoord.

Ik werd betrokken bij een brainstorm voor een nieuwe klant, mocht wekelijkse teammeetings bijwonen en had het gevoel dat ik als volwaardig lid meedraaide en deel uitmaakte van het team.

Merken dat je werk ook effectief gebruikt wordt gaf me waarschijnlijk de meeste voldoening. Een waardering dat het werk dat ik leverde nuttig was. En ook al was mijn tijd beperkt, nooit heb ik gedacht ik dat er een houdbaarheidsdatum was op mijn verblijf hier. Ik ben oprecht blij dat ik de kans gekregen heb om deel uit te maken van het @teamlewis_belgium en specifiek team Brussel. Ik wou dat ik nog enkele weken langer kon blijven. Want eerlijk gezegd, ik heb het gevoel dat ik nu pas echt begonnen ben.

Thanks everyone!

– Dimitri out

Ben je op zoek naar een stageplaats in Antwerpen of Brussel?

Studeer je (digitale) marketing of communicatie? Zet je eerste stappen in het vak bij LEWIS België: je wordt begeleid door ervaren consultants en werkt op boeiende campagnes voor tal van Belgische en Benelux-klanten.

Interesse? Stuur een mailtje naar [email protected] of [email protected].

Een carrière bij LEWIS?

Ontdek de huidige vacatures bij LEWIS België!

Neem contact op