Skip to main content
TEAM LEWIS LEWIS

Door

Delphine De Pauw

Gepubliceerd op

March 26, 2020

Tags

positive mindset, Team LEWIS

LEWIS draagt 5 kernwaarden hoog in het vaandel. Één van deze kernwaarden is ‘Spirited’. De exacte definitie van deze kernwaarde luidt als volgt: ‘We zijn positief en optimistisch over uitdagingen. We zijn betrokken bij klanten en collega’s, als het kan met een vleugje humor’.


Het spreekt voor zich dat we hier allen dagelijks naar streven en gelukkig lachen we heel wat af tijdens de werkuren, maar laten we ook eerlijk zijn, het is niet altijd rozengeur en maneschijn. We hebben allemaal wel eens last van slechte dagen. Dagen waarop de zaken niet lopen zoals gewenst, dagen waarop er obstakels op ons pad komen, dagen waarop zelfs de meest vanzelfsprekende zaken niet lukken…

Een kwestie van mindset

De manier waarop we hierop reageren, onderscheidt ons van elkaar. Voor de ene zal het spreekwoordelijke glas half vol zijn en voor de andere half leeg. Dit is onder meer een kwestie van mindset. In een professionele omgeving waar de lat hoog ligt en de zaken snel vooruit gaan, is een positieve mindset in mijn opinie, een bijkomend voordeel dat een niet te onderschatten impact heeft op onze business in het algemeen.

Train je positieve mindset

Sommigen hebben van nature een positieve mindset. Wat de anderen betreft, niet getreurd, dit kan getraind worden.

  1. Relativeer – Stel jezelf de vraag wat de impact is van jouw probleem/tegenslag in de grote wereldorde. Zal je hier volgend jaar nog mee inzitten of zal je het tegen dan al lang vergeten zijn?
  2. Kies er bewust voor om positief te denken – Erken je negatieve gedachten en maak bewust de keuze om deze gedachten niet jouw dag/humeur en die van de anderen rondom jou te verpesten.
  3. Maak er een leermoment van Stel jezelf de vraag wat je anders/beter kan doen in de toekomst.
  4. Ventileer – Vaak lucht het op om erover te spreken om het uit je systeem te krijgen.
  5. Zoek de positieve mensen in jouw omgeving op – Of het nu gaat om collega’s of klanten, we hebben allemaal mensen rondom ons die altijd goedgezind lijken te zijn of die precies door het leven walsen alsof niets hen kan raken. Het is niet dat deze mensen niet geconfronteerd worden met tegenslagen, zij kiezen er gewoon bewust voor om niet te blijven hangen in die negativiteit.

Betekent dit dat we nooit meer slecht gezind of negatief mogen zijn? Uiteraard niet, we zijn allemaal maar mensen. Dit is vooral een pleidooi om hier bewust mee om te gaan en jouw energie aan te wenden voor nuttige zaken. Het zal je persoonlijke en professionele groei alleen maar ten goede komen. Go and spread those positive vibes!

Neem contact op