Skip to main content
TEAM LEWIS LEWIS

Door

LEWIS

Gepubliceerd op

June 28, 2021

Tags

communicatie, PR, Team LEWIS

LEWIS en LDV United bundelen opnieuw de krachten om aandacht te vragen voor de Belgische vzw Stop Darmkanker die stoelgangtesten uit de taboesfeer wil halen.


Op 28 juni is het de verjaardag van Elon Musk. De oprichter van SpaceX en CEO van Tesla mocht dit jaar 50 kaarsjes uitblazen. Vanaf deze gezegende leeftijd is het aangeraden om regelmatig de stoelgang te controleren om darmkanker te snel af te zijn. De vzw Stop Darmkanker wil de succesvolle ondernemer daarop attent maken en schenkt hem daarom zijn eigen persoonlijke toilet… op Mars. Ze kochten daarvoor officieel een stuk grond op de rode planeet en gaven het de naam ‘Elon’s Toilet’.

De bekende ondernemer die reizen naar Mars plant, kan er zo straks ook zijn stoelgang laten controleren. Als darmkanker vroegtijdig wordt vastgesteld, is de overlevingskans namelijk groter dan 90 procent. Ook Elon Musk kan dus maar beter af en toe eens naar zijn stoelgang laten kijken. De vzw Stop Darmkanker helpt hem daar graag bij. LEWIS Antwerpen en LDV United zetten met veel plezier hun schouders mee onder deze actie om het verhaal tot bij zoveel mogelijk Vlamingen te brengen.

Grote kans op genezing bij vroegtijdige detectie

Stop Darmkanker meldde het goede nieuws vandaag via Twitter aan Elon Musk. De ondernemer kan zijn plannen om naar Mars te reizen dus in alle veiligheid verderzetten. Hij zal er ook over de mogelijkheid beschikken om darmkanker tijdig op te sporen. “Deze actie is ludiek, maar darmkanker is zeker niet om mee te lachen”, zegt dr. Luc Colemont, initiatiefnemer van de vzw Stop Darmkanker. “Er sterven dagelijks zo’n vijf Vlamingen aan darmkanker. Dat kan eenvoudig voorkomen worden. Als je de ziekte vroegtijdig ontdekt, heb je méér dan 90 procent kans op genezing. Daarom is het cruciaal om vanaf de leeftijd van 50 jaar regelmatig de stoelgang te testen, ook voor Elon Musk.”

Musk ontvangt zijn eigendomscertificaat, samen met enkele stoelgangtesten en een brief. Daarop staat deze boodschap: “We wensen je nog vele (licht)jaren. En we willen niets liever dan je nog verder de wereld – of een andere planeet – zien verbeteren, liefst nog vele verjaardagen lang. Verspreid daarom gerust de boodschap: doe de test! Ook hier op aarde.”

Deze brief kan hij ook op een interactieve manier bekijken op de website www.elonstoilet.com. Daar kan Elon zijn unieke verjaardagscadeau ontdekken én de reden waarom hij het krijgt. Op Twitter is hij persoonlijk op de hoogte gebracht door Stop Darmkanker zelf, en een hele lijst aan sympathisanten en influencers.

Neem contact op