Skip to main content
TEAM LEWIS LEWIS

Door

LEWIS

Gepubliceerd op

May 15, 2017

Tags

social media

Livestreaming is voor socialenetwerksites zoals Facebook, Twitter en YouTube een focuspunt vandaag. We delen veel en worden aangemoedigd dat ook live met beelden te doen. 


 

 

Het live delen van  beelden is mogelijkheid waar media en nieuwsredacties gretig op inspelen, om hun volgers een andere kijk op een onderwerp te bieden of om als eerste verslag uit te brengen. Als woordvoerder of PR-medewerker moet je hier op voorbereid zijn bij bijvoorbeeld een persconferentie.

Op drie weken tijd kreeg een van onze klanten maar liefst twee vragen voor een Facebook Live uitzending. De eerste uitzending was een vraag-antwoordsessie voor een radiostation rond een bepaald onderwerp dat we vooraf konden voorbereiden. De tweede uitzending gebeurde vlak na een persconferentie – nieuws ‘heet van de naald’ met andere woorden.

Wij onthielden deze tips voor succesvolle deelname aan een Facebook Live uitzending:

  • Het moet er visueel aantrekkelijk uitzien: zorg voor een leuke omgeving en achtergrond waar je je Facebook Live uitzendt.

  • Doe je een vraag-en-antwoordsessie, bereid dan een leuke babbel voor. Het kan immers even duren vooraleer er vragen binnen komen. Bedenk dus zelf enkele topics waarover je een aantal minuten kan praten vooraleer er vragen binnenkomen.

  • Net als bij een interview is voorbereiding heel belangrijk. Anticipeer op vragen en onderwerpen die binnenkomen, en denk ook hier aan je mediatraining-technieken. Geef een antwoord op de vraag, maar breng ook je boodschap over!

 

  • Voor een uitzending op sociale media komen de meeste vragen van consumenten. Het mag er dus soms wat luchtiger aan toe gaan, met bijvoorbeeld leuke anekdotes.

 

  • Zorg voor visuele afwisseling: de camera heel de tijd gefocust op één persoon die vragen beantwoordt, kan vervelen. Doorbreek het stramien met een demonstratie van een product, dingen te tonen waarover je praat, een expert bij je te roepen die meer duiding kan geven, …

 

  • Een duogesprek brengt een leuke dynamiek en afwisseling.

 

  • Last but not least: een degelijke, toegankelijke en stabiele internetverbinding is een must voor journalisten om live te kunnen uitzenden
Neem contact op