Skip to main content
TEAM LEWIS LEWIS

Door

Anouck Deschilder

Gepubliceerd op

September 4, 2018

Tags

teamwork

“Ik heb echt even geen inspiratie meer, het lukt niet”, komt deze zin je ook bekend voor? Geen paniek, want dat hebben we allemaal wel eens (hoop ik). Inspiratie ligt niet zomaar elke dag voor het grijpen, soms moet je er hard aan werken en er tijd voor nemen.


Als iemand me vraagt wat ik soms moeilijk vind aan werken in een agency, dan zeg ik waarschijnlijk het feit dat ik elke dag opnieuw creatief uit de hoek moet komen voor tien verschillende klanten. Multitasken is key in onze job, maar je hebt dagelijks ook de nodige dosis inspiratie en creativiteit nodig. Op één dag moet je soms een nieuw communicatieplan bedenken, een persbericht schrijven, zoeken naar de juiste invalshoek voor een verhaal en een plan voor een event uit de grond stampen. De vraag is: waar haal je elke dag opnieuw je inspiratie vandaan en hoe kan je na al die jaren nog creatief zijn? Hieronder geef ik enkele tips om je inspiratie een nieuwe boost te geven.

Doorbreek de sleur

Mensen houden van routine. Je hoeft er niet bij na te denken en het zorgt voor een soort constante rust. Maar routine neemt na een tijdje je prikkels weg, waardoor ook je inspiratie verloren kan gaan. Stap daarom af en toe weg uit je dagelijkse sleur: neem een andere route naar het werk, luister naar nieuwe muziek, eet eens iets anders als ontbijt of lunch of hou je brainstorm op een andere locatie. Wanneer je je comfortzone verlaat en een nieuwe omgeving opzoekt, ga je meer prikkels krijgen, wat je meer motivatie en inspiratie zal geven.

Happy The Cw GIF - Find & Share on GIPHY

Stel je open

Aansluitend geldt een positieve ingesteldheid als hulpmiddel voor een creatieve geest. Als je je dag of brainstormsessie begint met een negatieve ingesteldheid, zal het niet gemakkelijk zijn om je nog open te stellen voor nieuwe ideeën. Probeer zo open-minded en positief mogelijk te denken. Blijf zoeken naar nieuwe elementen, wees nieuwsgierig en verbreed je horizon.

Awesome Snl GIF - Find & Share on GIPHY

Ontspan door in te spannen

Het klinkt cliché, maar het werkt: blijf niet te lang voor je scherm hangen en kom eens buiten. Een fysieke activiteit kan bijvoorbeeld veel deugd doen. Ga een eindje joggen of wandelen, neem de fiets of trek de natuur in. Maak vooral je hoofd helemaal leeg. Je ontspannen door je in te spannen zorgt voor een verse dosis endorfines, en dat bevordert natuurlijk je creativiteit.

Liar Liar Running GIF - Find & Share on GIPHY

Disconnect

Hoewel we in onze job moeilijk een hele dag onze computer kunnen wegleggen, kan een digitale detox zeker geen kwaad. Je krijgt doorheen de dag zoveel prikkels via mail, chat, whatsapp, berichten, social media, dat het af en toe kan helpen om enkele programma’s te sluiten of te negeren. Sluit bijvoorbeeld gedurende een uurtje of twee je chatsysteem af, leg je smartphone weg of zet je mailbox even uit en neem een stapje terug. Zo laat je je inspiratie de vrije loop.

GIF by GIPHY Studios Originals - Find & Share on GIPHY


Praten

Inspiratie kan je tot slot ook vinden door met andere mensen te praten. Tot rust komen en je afzonderen is belangrijk, maar blijf niet te lang alleen. Deel je ideeën met collega’s, vrienden of familie. Door te praten kom je ongetwijfeld tot nieuwe creatieve inzichten!

Office Rubix Cube GIF - Find & Share on GIPHY

Welke methode voor jou ook de beste is, het kan zeker geen kwaad om het te proberen. Succes!

Neem contact op