Skip to main content
LEWIS

Door

Anouk van Look

Gepubliceerd op

March 11, 2022

Tags

communication, PR, Team LEWIS

Vandaag de dag is Instagram niet meer weg te denken uit ons leven. In 2019 waren er zo’n 1,4 miljard mensen actief op het sociale media kanaal1. Van de leeftijdsgroep 16-24 jarigen heeft ongeveer zo’n 87% een Instagram-pagina in Vlaanderen2. Bij de 25-34 jarigen komt dit op een 79%. Aangezien deze procenten zo hoog liggen, kan Instagram ook voor merken en bedrijven iets betekenen. Instagram zit vol consumenten die op zoek zijn naar nieuwe producten om te kopen. Dus, ideaal voor een bedrijf om hier iets mee te doen.


Als bedrijf op Instagram aanwezig zijn, is 1 ding. Een mooie Instagram-pagina hebben is een heel ander verhaal. Instagram is een heel visueel kanaal. Niet enkel foto’s, maar ook de visuals hierrond spelen een rol. Daarbij zijn filmpjes, story’s en de zogenaamde reels een belangrijk onderdeel van Instagram. Het is zelfs zo dat momenteel het sociale media kanaal de voorkeur geeft aan reels, en foto’s en filmpjes minder prominent laat verschijnen op het overzicht van volgers.   

Het is dus belangrijk om een mooie Instagram-pagina te creëren en een stijl te zoeken die past bij jouw bedrijf, maar vooral eentje die terugkeert. Een mooie, visueel samenhangende Instagram-pagina is bijna even belangrijk als de content die je post. Het bewijs daarvan is bedrijven die enkel online te vinden zijn op onder andere Instagram, en booming business zijn. Maar hoe doe je dit nu? Wij geven je in deze blog verschillende tips & tricks mee3! 

Gebruik Instagram post templates  

Programma’s zoals canva, bieden, al dan niet tegen betaling, een heel arsenaal aan templates aan die je kan gebruiken op Instagram. Deze kan je gemakkelijk aanpassen aan de stijl en sfeer van jouw bedrijfspagina. Zo hoef jij niet altijd nieuwe stijlen te bedenken voor je post. Let wel op dat je niet steeds altijd dezelfde stijl gebruikt, maar dat je wel innoverend blijft. Herhaling is goed, but don’t overkill it.  

Kies je gewenste post format 

Op Instagram heb je verschillende formats, zoals een foto-post, een carrousel, een video-post, reels, stories en een Instagram tv. De keuze voor een bepaalde format hangt af van een aantal factoren. Zo moet je je afvragen wat voor content je wil delen. Story’s zijn geschikt voor korte filmpjes, waarbij niet al te veel aandacht bij nodig is. Posts zijn permanenter en kunnen dus meer informatie geven.  

Daarnaast is het ook van belang om rekening te houden met het algoritme van Instagram. Momenteel geeft Instagram de voorkeur aan reels en bijvoorbeeld aan bedrijven die elke dag iets posten. Video-posts en Instagram tv doen het daarentegen veel minder goed en verschijnen minder in de tijdlijn van mensen.   

Afbeeldingen 

Instagram is een visueel medium. Het kan af en toe zijn dat je geen foto nodig hebt omdat je een filmpje gebruikt of omdat je een foto met veel tekst gebruikt. In andere gevallen heb je wel een foto nodig. Zorg ervoor dat je ofwel zelf foto’s neemt ofwel dat je bijvoorbeeld foto’s kan aankopen via een website die foto’s aanbiedt, zoals Shutterstock, iStock, … . Sommige bedrijven hebben ook een database met allerlei foto’s die je kan gebruiken. Je hoeft zeker niet altijd een professionele foto te gebruiken. Zelfs met je gsm kan je goede foto’s maken die passen op de Instagram-pagina van je bedrijf.   

Met deze tips en tricks hopen we dat je als bedrijf Instagram kan gebruiken als een medium. Jouw visueel visitekaartje waarbij je jouw consument op je eigenste manier kan bereiken en overtuigen met je producten of diensten.  

  1. https://www.biancawalraven.nl/hoeveel-gebruikers-heeft-instagram/
  2. https://www.coosto.com/nl/blogs/sociale-media-vlaanderen-2021-alle-cijfers-en-statistieken
  3. https://blog.hubspot.com/marketing/instagram-post-template

 

Neem contact op