Skip to main content
TEAM LEWIS LEWIS

Door

Aricia

Gepubliceerd op

July 30, 2021

Tags

communication, PR, Team LEWIS

Toen ik vorig jaar afstudeerde, kon ik nooit vermoeden dat mijn eerste werkdag zich in mijn eigen huiskamer zou afspelen. In mijn pantoffels dan nog. En ik was zeker niet de enige, waarvoor dank, coronacrisis. Een nieuwe baan brengt sowieso al stress met zich mee, laat staan dat je er individueel en vanop afstand aan moet beginnen...


Hoe vind ik mijn plek in het team? Hoe maak ik een goede indruk? Hoe toon ik mijn motivatie? Hoe snap je wat er allemaal bij de job komt kijken en hoe krijg je de nodige ondersteuning? Een reeks stevige uitdagingen, zeker op het eerste gezicht, maar het LEWIS-team zorgde ervoor dat alles van een leien dakje verliep. Ik deel graag enkele nuttige tips, mocht je ooit in mijn schoenen – of pantoffels – komen te staan.

Leer je collega’s kennen

In normale omstandigheden is het niet zo moeilijk om op je eerste werkdag je collega’s te ontmoeten. Ze zijn er meestal als de kippen bij om je te verwelkomen, je naar je nieuwe bureau mee te tronen en de lunchplannen al uit de doeken te doen. Als het even meezit, krijg je zelfs een welkomstdrankje aangeboden. Helaas… als dat nieuwe bureau het bureau blijkt te zijn waaraan je jezelf de afgelopen jaren suf blokte, dan is zo’n rondleiding totaal niet aan de orde. Vanuit je living banden smeden en je in een nieuw team inwerken is in zo’n situatie alles behalve evident.

Het LEWIS-team wist me echter aangenaam te verrassen. Ondanks het coronavirus, waren ze allemaal perfect op mekaar afgestemd. Tijdens de werkweek lasten we verschillende belmomenten in om te zien hoe het met iedereen ging. Dankzij virtuele afterworks, een online kerstfeestje en heel wat quizavonden, kreeg ik uitgebreid de kans om mijn dierbare collega’s beter te leren kennen. Ik hoefde me trouwens zeker niet in te houden om zelf af en toe een Zoompje te plegen. Een welgekomen intermezzo waarbij zij jou ook beter leren kennen.

Maak een dagplanning

Als je aan een nieuwe job begint, zie je soms eventjes het bos door de bomen niet meer. Er komt een stortvloed aan informatie op je af. Je weet niet goed waar eerst beginnen om je taken tot een goed einde te brengen. Zelfstandig werken, wanneer je letterlijk alleen bent, vereist een zekere vorm van zelfdiscipline. Waar moet je beginnen? Hoe zorg je ervoor dat je alles op tijd afkrijgt? Hoe vermijd je dat je iets vergeet? Planning is de sleutel tot succes. Dat klinkt misschien kinderlijk eenvoudig, maar met een goede to-do-lijst kom je al een heel eind. Noteer zorgvuldig alle taken die je werden toevertrouwd en rangschik ze in volgorde van belangrijkheid. Er zijn weinig dingen die zoveel voldoening schenken als het systematisch afvinken van de taken op je lijstje.

Durf vragen te stellen

Al vanaf de eerste werkdag kon ik terugvallen op de uitgekiende briefings van mijn collega’s. Daarin kreeg ik uitleg over de verschillende taken en over de klanten waarvoor ik die moest uitwerken. Ik werd ook overspoeld met calls om te polsen hoe het vlotte, hoe het met mij was en of ik over al het nodige beschikte om mijn opdrachten te kunnen uitvoeren. Kortom, ik kreeg zoveel gedetailleerde informatie dat ik soms aarzelde om vragen te stellen. Ik wilde hen zeker niet het gevoel geven dat hun uitleg niet volstond. Ik wilde op eigen houtje slagen, evolueren en tonen wat ik in mijn mars had. En toch, zoals Steve Jobs het zo mooi verwoordde: “De mooiste realisaties in het zakenleven zijn nooit het werk van één enkel persoon. Ze zijn het werk van een voltallig team.” Wees dus nooit bang om vragen te stellen. ‘Je plan kunnen trekken’ betekent absoluut niet dat je alles zelf moet kunnen. En al helemaal niet moederziel alleen en vanaf dag één. Bij LEWIS staan de (virtuele) deuren altijd voor je open! En als jij op een dag besluit om je bij ons geweldige team aan te sluiten, dan garandeer ik je dat ook de mijne altijd zal openstaan.

We leven misschien in bizarre tijden, maar bijleren kun je altijd. Bij een bedrijf als LEWIS telt elke werknemer. We zorgen er altijd voor dat jij het beste van jezelf kunt geven. Waar wacht je dus nog op?

Neem contact op