Skip to main content
LEWIS

Door

LEWIS

Gepubliceerd op

March 11, 2021

Tags

communication, PR, Weareteamlewis

“Merken kiezen voor meer digital en meer inhoud en dat juichen wij alleen maar toe”


Vice President LEWIS België en Frankrijk Jeroen Rigole kijkt hoopvol vooruit na een jaar corona

We hebben er een volledig jaar opzitten waarin corona 365 dagen de headlines domineerde. Ook bij LEWIS was het bijsturen, maar met een flinke creativiteitsinjectie wist het PR en marketing agency de coronastorm wonderwel te doorstaan. Vice President Jeroen Rigole maakt de balans op. “Ons team heeft getoond dat het wel wat kan hebben. Dat sterkt me in de overtuiging dat we mooie tijden tegemoet gaan.”

Misschien begin je er liever niet aan, maar hoe kijk je op het voorbije jaar terug, Jeroen?

“Eerst sloeg de onzekerheid zeker toe, maar daarna hebben we ons snel schrap gezet. Je gaat over tot het nemen van voorzorgsmaatregelen en bent in eerste instantie ook bezig met de gezondheid van het team. Aanvankelijk konden we niet anders dan het van dag tot dag bekijken. Dan merkte je dat bedrijven budgetten terugschroefden of contracten bevroren. Je weet niet goed waar je op afstevent, maar na die eerste onzekerheid kwam er voorzichtig optimisme. Het team heeft van thuis uit zijn schouders onder al onze projecten gezet en zo gingen we van voorzichtig optimisme naar optimisme. De alternatieve manier van werken was een succes, maar ik kijk toch al uit naar de dag dat we de koppen weer kunnen samen steken op kantoor.”

Hoe hebben jullie bij LEWIS bijgestuurd?

“We zijn korter bij onze klanten gaan staan en hebben intern ook geprobeerd om voor digitale cohesie te zorgen, eens samen lunchen via Zoom, af en toe een digitale koffie of apero. Dat zijn lapmiddelen, die de real deal niet kunnen vervangen, maar we wisten er zo wel de moed in te houden. Op businessvlak kozen we voor flexibiliteit en zagen we onze digitale diensten een sprong maken.”

Waar worstelden jullie het meest mee?

“Ons DNA werd aangetast. Onze mensen houden ervan om hard te werken in een leuke sfeer, maar ze willen daarnaast ook plezier maken. Het ‘work hard, play hard’-principe zit er bij ons ingebakken. Onze teamleden snuiven graag de sfeer eens op in één van onze kantoren in het buitenland en soms komen er collega’s uit een ander land naar België. Dat viel allemaal in het water. Dat is de toegevoegde waarde die we onze mensen bieden en dat willen we zo snel mogelijk terug introduceren.”

 Wat betekende de crisis voor de efficiëntie bij jullie team?

“Ik vrees dat die nog een stuk hoger lag en ik ben niet zo zeker of ik daar blij om moet zijn. Onze mensen hebben echt hard gewerkt. Dat kan te maken hebben met het feit dat er daarnaast weinig te beleven viel en de reistijden wegvielen, maar we zaten wel allemaal continu achter een scherm en dat lijkt mij niet goed voor de creativiteit. Ik betwijfel ook of een mens daar echt gelukkig van wordt. Ik hoop dat we dit weer snel in balans kunnen brengen.”

Heeft het de sector ook door mekaar geschud?

“De digitale diensten zullen blijven groeien. Dat lijkt me onvermijdelijk, maar dat is positief want die bewezen hun diensten. Daarnaast merk je dat multinationals zoals bijvoorbeeld Coca Cola meer inhoud aan hun communicatie gingen geven en afstapten van de louter commerciële insteek. Door het sluiten van de horeca en het wegknippen van elke vorm van vermaak, zijn we ook meer gaan beseffen wat de natuur ons als uitlaatklep te bieden heeft. Laten we dat vooral niet verder vernietigen en de strijd met de klimaatsverandering aangaan. Ook dat aspect nemen merken meer en meer mee in hun verhaal, wat uiteraard fantastisch is.”

Voor heel wat bedrijven was het echt wel de tering naar de nering zetten. Zijn jullie er op dat vlak ongeschonden uitgekomen?

“Als we naar de sector kijken, dan hebben de meeste communicatie- en reclamebureaus het relatief goed gedaan. Jammer genoeg kreeg de eventbranche een mokerslag. Wij hebben de eerste schok goed kunnen absorberen en hebben daarna lichte groei kunnen laten optekenen. Laat ons hopen dat de eventbureaus straks ook weer op volle toeren kunnen draaien.”

 Welke aspecten wist het virus te versnellen of te verbeteren en van welke nieuwe gewoontes wil je liefst zo snel mogelijk terug afscheid nemen?

“Ik denk dat heel veel gezinnen naar mekaar zijn toegegroeid. Iedereen was het gewoon om na het werk naar huis te komen, maar eigenlijk is het niet zo evident dat dat ook echt een thuis is. Daar moet je echt wel aan werken en het belang daarvan ben ik nog meer gaan inzien. Voor mij persoonlijk hoorde daar af en toe ook een goed pak frieten bij. Wat was ik blij dat de frituren niet dicht moesten. (lacht) Daarnaast wil ik toch weer iets minder dingen online doen. Winkelen bijvoorbeeld, laten we dat terug meer lokaal doen. Hopelijk kan ook het social distancing gebeuren snel in de vuilbak. Ik hoop dat we mekaar weer de hand kunnen schudden en knuffelen. Ik zou het bijzonder jammer vinden, mocht dat vervagen.”

Hoe kijk je nu naar de toekomst?

“Hoopvol. De mensheid heeft het toch maar voor mekaar gekregen om in een mum van tijd een vaccin op de markt te brengen. Bij LEWIS hoop ik dat we met zijn allen aan hele leuke projecten mogen blijven werken. Het is duidelijk gebleken dat ons team wel wat kan hebben en dat sterkt me in de overtuiging dat we mooie tijden tegemoet gaan.”

 

Neem contact op