Skip to main content
TEAM LEWIS LEWIS

Door

Eline Rasson

Gepubliceerd op

July 30, 2018

Tags

Team LEWIS

Iedereen geboren na het wonderlijke jaar 1980 kunnen we categoriseren onder de noemer “millennial ”. Bij LEWIS werken heel wat millennials, waaronder ook ik. En laat het gezegd zijn, millennials zorgen voor een optimale sfeer op het werk. Toch wordt er vaak met een kritische vinger naar deze generatie gewezen, maar is dat wel terecht? Ik geef alvast 4 redenen waarom werken met mijn generatie de ideale mix is tussen uitdaging en plezier.


1. Blijf niet hangen in Windows ‘98

Een van de voordelen van millennials: we zijn ontzettend behendig met technologie. We hebben het met de paplepel meegekregen en kennen alle tricks om ermee aan de slag te gaan. Zij die tot de generatie Y (en Z) behoren, maken deel uit van de eerste generatie die beter overweg kan met business tools in vergelijking tot werknemers uit de vorige generatie(s). We weten als geen ander hoe te werken met Word, PowerPoint, timesheets en al zeker hoe we efficiënt met de mensen van IT moeten communiceren.

2. Weg met klassieke media, hello Instagram!

Whatsapp, Instagram, Twitter, Snapchat … You name it, de millennial heeft er wel kaas van gegeten. Deze generatie prefereert directe en visuele communicatie en maakt er ook gretig gebruik van. Dit maakt van ons echte multitaskers. Mail, whatsapp en sms ons dus gerust de hele dag.

3. Boost aan creativiteit

Millennials hebben een frisse kijk op de wereld en zijn ervan overtuigd dat nieuwe dingen leren en uitdagingen aangaan essentieel zijn in hun job en in het dagelijkse leven. Noem ons dus gerust ambitieus en creatief. Ook blijkt uit onderzoek dat wij een positievere kijk op de wereld hebben dan onze voorgaande generatie(s). Geen enkel idee is dus te gek – just go for it!

 

4. Teamwork makes the dream work

Ook al zijn we ambitieus en recht voor de raap: we zijn vooral ook teamplayers. We hechten meer belang aan teamwork dan aan onze eigen individuele prestaties. Gelukkig voor de millennial is de communicatiesector zeer sterk gericht op teamwork, en kunnen we samen met collega’s een dansje doen wanneer we onze klant positief in de kijker hebben kunnen zetten.

Werkgever versus de millennial

Creatief, ambitieus, teamplayer, leergierig … De millennial heeft het dus duidelijk allemaal, maar hoe ga je als werkgever nu best om met deze generatie? Hier lees je alvast enkele tips om deze generatie tevreden te houden.

Mijn bijkomend advies: Als werkgever zorg je best voor een duidelijke structuur, afwisseling in het takenpakket en diversiteit op de werkvloer. Ook voldoende onafhankelijkheid vindt de millennial noodzakelijk om elke dag met voldoening terug huiswaarts te gaan.

Neem contact op