Skip to main content
TEAM LEWIS LEWIS

Door

Eline Rasson

Gepubliceerd op

September 6, 2019

Tags

agency life, project management, tips & tricks

Een project van A tot Z opzetten, het is vaak een hele klus. Gelukkig doen we niets liever bij LEWIS. Gedurende de afgelopen jaren hebben we dan ook verschillende succesvolle en prachtige projecten mogen afronden.


Denk aan de heropening van het Radisson Blu hotel in Antwerpen, de opening van het Park Inn in By Radisson Antwerp Berchem, de lancering van BlaBlaBus in België, de opening van het safariresort Beekse Bergen, het introduceren van SofaHost in Antwerpen, verschillende campagnes van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde, Shitty Friends en ga zo maar door. Om een project tot een goed en succesvol einde te brengen, zijn er een aantal zaken die je in het achterhoofd moet houden. Onze projectspecialist Eline, deelt graag haar adviezen:

Voorbereiding is key

Zonder voorbereiding ben je eigenlijk al verloren nog voor het project van start gaat. Start daarom met een duidelijk en concreet plan, waarin best wat gekke en creatieve ideeën mogen zitten. Dankzij een plan zijn alle partijen goed op de hoogte van alle geplande activiteiten en wat er van iedereen verwacht wordt. Dit plan wordt jouw beste vriend tijdens het project en zal je duidelijkheid geven wanneer je even het noorden kwijt bent.

Think quick, act even quicker

Een project is vaak een beetje zoals een berg die je moet beklimmen. Het gaat heel erg stijl naar omhoog en daarom is snelheid ook een belangrijke factor. Dit wil niet zeggen dat zaken rap rap moeten gebeuren. Snelheid en nauwkeurigheid kan je perfect hand in hand laten gaan, dit is zelfs een must als je een succesvol project wil neerzetten. Hou dus steeds alle details goed in het oog en zorg er tegelijkertijd voor dat alles soepel en vlekkeloos verloopt.

Accept every challenge with a smile

Een plan maken waarin alle activiteiten netjes na elkaar worden uitgevoerd en waarbij je de timeline perfect aanhoudt; het is het ideale scenario bij een project. Maar slechts zelden is dit werkelijk het geval. Veranderingen zijn onvermijdelijk onderdeel van projecten, zorg dus dat je er de controle over hebt. Het is belangrijk om niet te panikeren wanneer er zaken verschuiven of veranderd moeten worden. Ga elke uitdaging aan met het nodige enthousiasme en vastberadenheid. Enkel door je flexibel op te stellen en niet terug te deinzen, kun je succes garanderen. Probeer daarnaast steeds je innerlijke rust terug te vinden want er is niets zo leuk als plannen te herplannen, right?

Don’t lose focus

Een project voorbereiden en uitvoeren is altijd leuker wanneer er concrete doelen zijn waar je naar toe kan werken. Dit geldt overigens niet enkel voor jou, maar voor iedereen die meewerkt aan het project. Hou deze doelen steeds in je achterhoofd, ook wanneer je het even niet meer ziet zitten.

Take time to reflect

Alleen maar rennen en amper stilstaan bij wat je hebt bereikt, daar leer je helaas weinig van. Door een project te managen komen er heel wat zaken op je pad, leer je nieuwe mensen kennen en ontdek je vaak een andere manier om zaken op te lossen. Neem daarom na het project voldoende tijd om even stil te staan bij de resultaten, je way of working en kijk welke lessen je kan meenemen naar het volgende project.

Heb jij ook een project waar je ons enthousiast team graag op loslaat? Geef ons dan zeker een seintje op [email protected].

Neem contact op