Skip to main content
TEAM LEWIS LEWIS

Bedrijf

Bol.com

Kantoor

Antwerpen

Diensten

Influencer Marketing, Persrelaties

Sectoren

Consumer, E-Commerce, Lifestyle, Retail

Over samenwerkingen met influencers en partners zoals Delhaize en Hermie Plants & Products


Het laatste zomerse zonnestraaltje is nog net niet verdwenen of de kerst pop-up winkels overmeesteren al de winkelstraten. Ieder jaar slaat de kerstgekte vroeger toe en als merk heb je haast geen andere keuze dan mee op de ‘feesten-trein’ te springen. Maar hoe pak je dat het best aan, je merk laten shinen tussen alle andere aandachtsroepers? Samen met bol.com bedacht LEWIS een geslaagde strategie om “de winkel van ons allemaal” tot in de Belgische huiskamers te krijgen.

 

Bol.com werkte in 2019 samen met het lokale tuincentrum ‘Hermie Plants & Products’ om levensechte kerstbomen binnen de kortste keren rechtstreeks aan huis te kunnen leveren. Daarnaast hielp bol.com zijn klanten kerstdecoratie kiezen dankzij de vele ‘kersttrends’ waarvoor het een speciale webpagina inrichtte. Het gemak van de consument stond centraal tijdens de kersperiode. Als bol.com de expert is in non-food, dan is zusterorganisatie Delhaize dat voor food. Delhaize organiseerde vorig jaar al een gelijkaardige actie, en zag nu een mooie  kans zagen om dit samen met bol.com te doen. Die mooie wisselwerking wilden beide partijen tijdens de afgelopen kersperiode dan ook graag extra in de kijker zetten.

 

Om dit project tot een goed einde te brengen, sloegen LEWIS, Delhaize, Hermie Plants & Products en bol.com de handen in elkaar en zette LEWIS een aantal knappe samenwerkingen op met Vlaamse en Franstalige influencers.

Strategie


LEWIS koos voor influencersamenwerkingen omdat influencers een meer commerciële boodschap net heel authentiek kunnen brengen. Het is belangrijk dat je daarbij kiest voor influencers die echt achter je merk staan en graag met het concept aan de slag gaan. Bovendien bieden influencers je de kans om heel gericht doelgroepen te gaan targetten.

 

Een andere uitdaging was het feit dat bol.com vanaf de zomer 2020 start met de verkoop in Franstalig België. We hadden bol.com nog niet geïntroduceerd bij de Franstalige influencergemeenschap. We moesten hen dus enerzijds informeren en anderzijds enthousiast krijgen. LEWIS ging de uitdaging aan en koos uiteindelijk voor 15 uitgebreide influencersamenwerkingen: 10 Vlaamse en 5 Franstalige. De influencers ontvingen enerzijds een prachtige Nordmann kerstboom van Hermie via bol.com en anderzijds een heleboel kerstdecoratie om de boom mee aan te kleden. Delhaize zorgde er dan weer voor dat de influencers een heus feestmaal konden bereiden met de laatste gastronomische foodtrends. Onder andere Heidi Van Tielen, Pauline Lifestylespot, Camsbotten, La_famille_chaton & Simply.Morane gingen vol enthousiasme aan de slag met het pakket.

Resultaten


15

influencers verspreidden zo in totaal

13

posts en

145

stories op Instagram. Ook verschenen er

3

YouTube video’s. We bereikten naar schatting

+304.500

mensen en dus leerden heel wat Belgen de voordelen van de kerstwinkel van bol.com en Delhaize kennen. De engagement rate van de influencers lag hoog en er kwamen veel positieve reacties binnen op de lokaliteit die bol.com alsmaar meer uitstraalt.

Neem contact op