Skip to main content
TEAM LEWIS LEWIS

Bedrijf

Bol.com

Kantoor

Antwerpen

Diensten

Influencer Marketing, Persevents, Persrelaties, PR, Public Relations

Sectoren

Consumer, E-Commerce, Lifestyle

Bol.com en LEWIS vieren Sinterklaas


Sinterklaas, het feest dat bij jong en oud heel wat fijne herinneringen oproept. De start van het feestdagenseizoen vol lekkers en quality time met je naasten. Samen met bol.com ging LEWIS aan de slag om de komst van Sinterklaas officieel aan te kondigen in België. Dat deden we door ‘Het Grote Speelgoedboek’ te lanceren, waarmee het uitkiezen van de sintcadeautjes echt kon beginnen. Daarnaast brachten we ook aan enkele redacties een bezoek met Sinterklaas himself.

Lancering van ‘Het Grote Speelgoedboek’


Dit jaar viel er bij gezinnen in Vlaanderen voor het eerst een papieren speelgoedboek op de mat dat offline en online combineert. In ‘Het Grote Speelgoedboek’ van bol.com is een uitgebreide selectie van het op bol.com beschikbare speelgoed te vinden. In plaats van productprijzen, is bij elk artikel een QR-code te vinden die gescand kan worden met de bol.com app. Zo komen gebruikers meteen op de juiste plek in de online winkel, waar ze de meest actuele prijzen van het product kunnen raadplegen. Bovendien kunnen ze het artikel makkelijk opslaan in een online verlanglijstje. De lijstjes kunnen dan ook eenvoudig met bijvoorbeeld oma’s en opa’s gedeeld worden. Kinderen vinden midden in het boek ook een verlanglijstposter waar zij hun favoriete cadeautjes op kunnen plakken én versieren met bijgevoegd stickervel.

Strategie


LEWIS koos voor een brede en diverse aanpak. Naast aandacht in nationale media, lanceerden we het speelgoedboek samen met enkele online content creators zoals Unicorns and Fairytales, Elisa Guaracci en Mama Lobke. We bezorgden hen de laatste speelgoedtrends die bol.com uit de database haalde, zodat zij hun volgers konden informeren over welk speelgoed er momenteel populair is en absoluut in de zak van Sinterklaas moet belanden. Dit trendy speelgoed in combinatie met het boek, zorgde voor een hoge engagement rate bij de influencers. De beoogde doelgroep was duidelijk nieuwsgierig naar ‘Het Grote Speelgoedboek’ en de bijhorende trends.

Resultaten


Een tiental Vlaamse influencers verspreidden zo in totaal meer dan

30

posts over verschillende sociale media.

 

We bereikten naar schatting

+25.000

mensen en dus leerden heel wat Vlaamse gezinnen ‘Het Grote Speelgoedboek’ kennen.

 

Op stap met Sinterklaas


Niets zo feestelijk als een bezoekje van de Sint. Samen met Sinterklaas ging LEWIS op pad bij twee grote redacties in Vlaanderen: Mediahuis en DPG Media. Gewapend met speelgoedboeken, snoepgoed en cadeaubonnen van bol.com stond Sinterklaas de journalisten te woord om hen de nodige redactionele inspiratie te brengen.

 

Allereerst bracht de Sint de nieuwste speelgoedtrends – die bol.com opmerkte – tot bij de journalisten. Zo blijkt bijvoorbeeld dat pastelkleuren helemaal hip zijn en augmented reality speelgoed sterk opkomt. Daarnaast vinden heel wat ouders het moeilijk om een goede antwoordbrief te schrijven voor hun kinderen. Daarom deelde Sinterklaas graag enkele nuttige tips in de vorm van een spiekbrief, waarmee ouders de Sint beter kunnen vertegenwoordigen. Sinterklaas gaf tot slot nog een demonstratie van hoe je een echte hulppiet kan worden aan de hand van de Google Assistent. Dankzij het innovatieve en interactieve verhaal van bol.com, kan je in gesprek gaan met Sinterklaas. Als je alle vragen van Sinterklaas goed beantwoordt, ontvang je het enige echte diploma van hulppiet. Alle aanwezigen genoten van het bezoek en ontvingen Sinterklaas enthousiast.

 

Met deze communicatiestrategie wisten bol.com en LEWIS het feestseizoen mooi te openen.

Neem contact op