Skip to main content
LEWIS

Date

2/2/2021

Region

Europe

Office

Eindhoven, Netherlands

Department

Content

Content Strateeg


Team content zoekt een Content Strateeg ✍️

Mooie verhalen ontdekken en opschrijven, dat is eigenlijk wat je het liefst doet. Je volgt het nieuws op de voet en hebt de creatieve en journalistieke power om in elk onderwerp wel iets te vinden wat nieuwswaardig of prikkelend is. Moeilijke en soms technische materie omzetten in prettig leesbare verhalen is je specialiteit. Of je nu werkt aan PR-uitingen zoals blogs of persberichten of de contentstrategie uitwerkt voor marketingcampagnes, je weet het onderscheidende verhaal van jouw klanten altijd centraal te stellen.

Herkenbaar? Voor het contentteam van LEWIS is dit ons dagelijks werk. En we zoeken versterking!

Wie zijn wij?

LEWIS is een marketing, PR- en contentbureau. We geloven dat slimme en creatieve content de basis is van iedere campagne. We hebben specialisten in huis op het gebied van PR, online marketing, branding, design en video.

Het contentteam werkt met al deze disciplines nauw samen en fungeert als de storytelling-machine achter al onze campagnes.

Wie we zoeken

We zoeken iemand die proactief denkt én handelt en dit op een goede manier weet over te brengen naar zowel klanten als het eigen team. Je geeft namelijk ook leiding aan vier gedreven (junior) contentcollega’s die graag het vak van jou willen leren.

Je bent daarnaast een kei in (werk)relaties onderhouden. Je zorgt ervoor dat je klanten gelukkig zijn én blijven. Je leidt meetings, organiseert brainstorms en verrast ze met creatieve ideeën. Kortom, je bent een begenadigd schrijver en contentstrateeg die zichtbaar plezier haalt uit het aansturen van de LEWIS-contentmachine.

Belangrijke eigenschappen zijn:

  • Een goede pen. Journalistieke ervaring is een pré.
  • Interesse in technologie. Veel van onze klanten zitten in de IT of hebben daar een raakvlak mee. Het is belangrijk dat je complexe technologie kunt doorgronden en vervolgens op een duidelijke en begrijpelijke manier kunt overbrengen op de lezer.
  • Een flexibele instelling. Bij een bureau is geen dag hetzelfde en het komt nogal eens voor dat je verschillende ballen moet hooghouden en je prioriteiten gedurende de dag moet bijstellen.
  • Een voorliefde voor media. Je volgt de actualiteit en bent actief op social media.
  • Ervaring met en/of passie voor content marketing en PR
  • Een kritische blik. Onze klanten hebben niet de behoefte aan een tekstschrijver die letterlijk optekent wat ze zeggen. Het is belangrijk dat je doorvraagt en – waar nodig – kritische kanttekeningen plaatst. Als jij het niet doet, dan doen de lezers dat wel.
  • Strategisch denkvermogen. Je buigt je graag over vraagstukken als: hoe kunnen we de klant het beste positioneren en via welke boodschappen kunnen we de doelgroep het beste bereiken?

Hoe we werken

Elke contentspecialist bij LEWIS heeft een aantal vaste klanten en is verantwoordelijk voor het schrijven en redigeren van content. Je schrijft onder meer blogs, persberichten en case studies op basis van onderzoek of interviews.

We werken dagelijks voor verschillende gave merken zoals Adobe, TomTom, Visa, Jan Snel, CSU, Blackberry en LG. Uitdagende projecten waar je je energie en creativiteit in kwijt kunt.

Dit bieden we

‘Een afwisselende baan’, dat is een understatement. Door de veelzijdigheid aan klanten en onderwerpen is geen dag dezelfde. LEWIS biedt veel eigen verantwoordelijkheid en leuke collega’s in een snelgroeiende internationale omgeving. Ook krijg je veel ruimte en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen met specifieke training en begeleiding. We hebben passie voor ons vak, voor onze klanten en voor onze collega's. Plezier in en op je werk vinden we (echt) heel belangrijk, we investeren dan ook in (online) sociale activiteiten.

En hoe nu verder?

Stuur je motivatie en c.v. naar Olga Liket. Heb je in de tussentijd nog vragen over de vacature? Dan kun je bellen of mailen met Olga, via 040-235 4600 of [email protected]

Apply