Skip to main content
LEWIS

Date

11/19/2020

Region

Europe

Office

Eindhoven, Netherlands

Department

Content

Copywriter


Team content zoekt tekstschrijver ✍️

Mooie verhalen ontdekken en opschrijven, dat is eigenlijk wat je het liefst doet. Je hebt de creatieve power om in elk onderwerp wel iets te vinden wat nieuwswaardig of prikkelend is. En als zo’n blog of persbericht vervolgens via de media de weg naar een grote groep lezers vindt, dan ben je eigenlijk pas écht blij.

Herkenbaar? Voor het contentteam van LEWIS is dit ons dagelijks werk. En we zoeken versterking!

LEWIS is een marketing, PR- en contentbureau. We geloven dat slimme en creatieve content de basis is van iedere campagne. We hebben specialisten in huis op het gebied van PR, online marketing, branding, design en video.

Het contentteam werkt met al deze disciplines nauw samen en fungeert als de storytelling-machine achter al onze campagnes.

Wie we zoeken

Het contentteam binnen LEWIS bestaat momenteel uit vier collega’s in Eindhoven en eentje in Amsterdam. Omdat we hard groeien zoeken we iemand met:

  • Een goede pen. Je hebt ervaring als tekstschrijver of journalist.
  • Interesse in technologie. Veel van onze klanten zitten in de IT of hebben daar een raakvlak mee. Het is belangrijk dat je complexe technologie kunt doorgronden en vervolgens op een duidelijke en begrijpelijke manier kunt overbrengen op de lezer.
  • Een flexibele instelling. Bij een bureau is geen dag hetzelfde en het komt nogal eens voor dat je verschillende ballen moet hooghouden en je prioriteiten gedurende de dag moet bijstellen.
  • Een voorliefde voor media. Je volgt de actualiteit en bent actief op social media.
  • Je adviseert klanten regelmatig op het gebied van content marketing en PR. Het komt ook regelmatig voor dat je een onderwerp gaat pitchen bij de media.
  • Een kritische blik. Onze klanten hebben niet de behoefte aan een tekstschrijver die letterlijk optekent wat ze zeggen. Het is belangrijk dat je doorvraagt en – waar nodig – kritische kanttekeningen plaatst. Als jij het niet doet, dan doen de lezers van je teksten dat wel.

Hoe we werken

Elke contentspecialist bij LEWIS heeft een aantal vaste klanten en is verantwoordelijk voor het schrijven en redigeren van content. Je schrijft onder meer blogs, persberichten en case studies op basis van onderzoek of interviews.

Dit bieden we

‘Een afwisselende baan’, dat is een understatement. Door de veelzijdigheid aan klanten en onderwerpen is geen dag dezelfde. LEWIS biedt veel eigen verantwoordelijkheid en leuke collega’s in een snelgroeiende internationale omgeving. Ook krijg je veel ruimte en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen met specifieke training en begeleiding. We hebben passie voor ons vak, voor onze klanten en voor onze collega's. Plezier in en op je werk vinden we (echt) heel belangrijk, we investeren dan ook in (online) sociale activiteiten.

En hoe nu verder?

Stuur je motivatie en c.v. naar Olga Liket. Heb je in de tussentijd nog vragen over de vacature? Dan kun je bellen of mailen met Olga, via 040-235 4600 of Olga.Liket@teamlewis.com.

Apply