Skip to main content
LEWIS

De manier waarop we marketing aanpakken verandert erg snel dankzij technologische ontwikkelingen. Daardoor is Account Based Marketing (ABM) een tactiek geworden die organisaties niet langer kunnen negeren.

 

Account Based Marketing ondersteunt B2B-marketeers bij het identificeren en targeten van accounts die zij het belangrijkst vinden: van klanten en partners tot prospects. Er zijn verschillende manieren waarop een organisatie het ideale klantprofiel/-account kan identificeren. Een van de manieren is het werken met interne stakeholders om potentiële klanten te identificeren. Een andere manier is om het CRM-systeem en marketing automation-platform van jouw organisatie te gebruiken om in contact te komen met klanten, leads om te zetten naar deals en de voortgang te meten. Een andere manier is het inzetten van ABM-tools zoals Demandbase om leads te identificeren en te genereren. Let wel, als je een ABM-tool inzet, wil het nog niet zeggen dat je daadwerkelijk aan Account Based Marketing doet. Het uitvoeren van Account Based Marketingstrategieën duurt langer, maar de conversieratio en de grootte van de uiteindelijke deal zullen de moeite waard zijn.

 

Elke ABM-strategie en -activatie ziet er anders uit. Sommige zijn gefocust op een paar target accounts, terwijl andere focussen op specifieke industrieën en uitgebreidere accountlijsten. Sommige ABM-programma’s gebruiken een mix van paid social om compleet nieuwe leads te genereren. Andere programma’s gebruiken nog steeds marketing automation om deze leads te onderhouden via de funnel van de afnemer.

Succesvolle ABM-programma’s verdelen silo’s tussen afdelingen en met name tussen sales en marketing. Slechts 22% van de organisaties vindt dat hun sales- en marketingafdelingen goed samenwerken. Het is daarom niet gek dat ABM populairder wordt.

 

Door ervoor te zorgen dat sales nauwer samen kan werken met marketing, kan er meer input geleverd worden op de target accounts en meer feedback gegeven worden op de sales-cyclus. Dankzij technologie kunnen campagnes nu op veel grotere schaal worden uitgezet en veel efficiënter worden uitgevoerd dan voorheen. Als sales en marketing samenwerken hebben ze samen een veel beter overzicht van de customer journey, wat uiteindelijk leidt tot een beter gepersonaliseerde klantervaring.

 

Account-based marketing maakt gepersonaliseerde campagnes mogelijk die waardevolle content bieden aan de doelgroep. ABM-programma’s zorgen ervoor dat de boodschap en inhoud aansluiten bij de interesses, behoeften en uitdagingen van elke account en de belangrijkste stakeholders.

 

LEWIS is een geïntegreerd communicatieadviesbureau met uitgebreide ervaring op het gebied van marketingtechnologieën die organisaties helpen te groeien. We brengen de juiste strategie en de juiste mensen bij elkaar om account-based marketing campagnes te creëren en uit te voeren die zakelijke groei voeden.

De LEWIS-aanpak


Bij Account Based Marketing draait het helemaal om het opbouwen van relaties. Wij werken samen met jouw marketing- en salesteams aan de succesvolle strategie en uitvoering van ABM-programma’s. Of het nu gaat om 1-op-1, 1-to-few of 1-to-many, wij meten de ABM-prestaties zeer accuraat binnen de gehele marketingtechnologie stack.

 

Wij hebben experts in dienst op het gebied van ABM, marketing automation en conversational marketingtechnologieën zoals DemandBase, Hubspot, Marketo, Adobe, Oracle, Drift en meer.

/ /

Neem contact op

LEWIS heeft strategieën gecreëerd en uitgevoerd met behulp van:

  • Paid media – door gebruik van een target accountlijst om de prospects van onze klanten te bereiken met advertenties die op maat zijn gemaakt voor individuen en bedrijven. We hebben successen behaald voor onze B2B-klanten op LinkedIn op het vlak van demand generation.
  • Website personalisatie – het bieden van een unieke ervaring die gebaseerd is op de demografische/firmografische informatie van de bezoekers van de website. We hebben onze klanten ondersteund bij het vaststellen en in kaart brengen van hun customer journey.
  • Gepersonaliseerde email – het ontwikkelen van op maat gemaakte emails voor personen binnen doelbedrijven.

 

Of je nu je organisatie tranformeert, nieuwe markten wilt aanboren of je marketingstrategieën naar een hoger niveau wilt tillen: wij helpen je. Onze account-based marketingprogramma’s stellen bedrijven in staat om hun inspanningen op te schalen, waardoor meetbare ROI wordt gestimuleerd.

We Do ABM.  

  • ABM-advies – We helpen onze klanten om doelpersona’s te definiëren, hun ABM-strategieën te activeren en te optimaliseren.
  • Marketing Automation – We werken binnen de platforms van jouw organisatie om campagnes te maken, programma’s te voeden en alle bijbehorende middelen te faciliteren. Als partner en expert in toonaangevende marketing automation-platforms zorgen we ervoor dat onze klanten alle beschikbare functies gebruiken om hun ABM-campagnes te optimaliseren.
  • ABM-campagnes – niet alleen begeleiden we ABM-strategieën, we kunnen tevens helpen bij het opzetten en uitvoeren van marketingcampagnes op meerdere kanalen.

Ben je klaar om ABM naar een hoger plan te tillen? Neem de volgende stap met account-based marketing. Neem vandaag nog contact op met onze expert Teun van den Acker.

Neem contact op