Skip to main content
LEWIS

Door

LEWIS

Gepubliceerd op

May 24, 2018

Tags

awards, public relations

LEWIS wint SABRE Award voor bol.com campagne


LEWIS is in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de jaarlijkse SABRE Awards. LEWIS won een award in de categorie Trade Show voor de Belgische campagne ‘De Onmogelijke Signeersessie’ met bol.com. Deze campagne kwam tot stand in nauwe samenwerking met het Belgische advertising agency DDB Brussels als ongewone PR-stunt voor de tachtigste editie van de Antwerpse Boekenbeurs.

Literaire fans zakten naar jaarlijkse gewoonte af naar dit befaamde boekenevent om hun lievelingsboek te laten signeren door hun favoriete auteur. Speciaal voor die boekenfans waarvan de auteur jammer genoeg niet fysiek aanwezig kon zijn, kwam bol.com met een oplossing. Er werd een technologische signeerbot gecreëerd die alle handtekeningen én handschriften van de bekende (en zelfs overleden) auteurs analyseerde, ontleedde en vervolgens reconstrueerde. Zo kon de signeerarm nauwkeurig handtekeningen nabootsen en tevens persoonlijke boodschappen achter laten.

De Onmogelijke Signeersessie’ zorgde voor een ongeziene stunt op de Antwerpse boekenbeurs en creëerde enorm veel persaandacht in zowel binnen- als buitenland. Deze award is dan ook een mooie bekroning voor de samenwerking tussen alle betrokken partners.

Deze campagne werd eerder al bekroond met een Gold Lion tijdens het Cannes PR Lions, en sleepte verder ook een European Excellence Award als een Eurobest Award in de wacht.

Neem contact op