Skip to main content
LEWIS

Door

Maaike Linssen

Gepubliceerd op

February 20, 2020

Tags

integrated marketing

Als je een communicatieprofessional bent, klinkt dit je wellicht bekend in de oren. “We moeten meer integreren en gaan voor een geïntegreerde aanpak…”, vaak is dit de olifant in de kamer. Er wordt al jaren over het concept gesproken, maar geïntegreerd zijn en geïntegreerd doen zijn twee dingen die een fundamentele verandering in de manier van werken vereisen. Veel bedrijven hebben hier al een slag in gemaakt maar er is nog steeds veel winst te behalen. Het gaat snel in het marketingwereldje en die dynamiek moet je omarmen. Niets is leuker dan een job die zo gevarieerd is én zoveel mogelijkheden biedt. Nu PR en marketing steeds meer met elkaar overlappen moeten we ook echt geïntegreerd gaan werken.


Stap uit de comfort zone

Deze vervaging van de grenzen tussen de verschillende disciplines leidt in sommige gevallen tot een machtsstrijd. In plaats van samen te werken, te leren van elkaar én waardering te hebben voor de vaardigheden van de collega’s zien wij geregeld discussies aan tafel. Ieder verdedigt zijn ‘eigen winkel’ en geïntegreerd denken en werken, is nog lang niet ingebakken. 

Mensen blijven graag in hun comfort zone – vooral alleen doen waar je goed én (niet te vergeten) verantwoordelijk voor bent. Verandering stuit op weerstand en helaas staat dit de verdere groei van het bedrijf (of persoon) in de weg. Wil je als bedrijf juist de stap maken naar een geïntegreerde manier van werken, dan is het van belang om beter te gaan luisteren naar elkaar. Toon interesse en wees op de hoogte van de belangrijkste aspecten van marketing en communicatie van vandaag, zodat je de waarde van elk onderdeel kan begrijpen. Je kunt geen nieuw initiatief nemen of een beslissing maken over een onderwerp waarmee je niet vertrouwd bent. Sta open, luister naar anderen en vraag je af waarom ze de dingen doen die ze doen.

Vergroot je merkbekendheid in de markt

Met onze PR-diensten zetten we jou in de schijnwerpers, verspreiden we jouw verhaal in de media en versterken we jouw marktpositie.

Maar..? We doen dit al jaren zo!

“Ik doe dit al jaren zo… en als het toch goed gaat, waarom moeten we dit dan veranderen?” Blijf niet hangen in je jaarlijks terugkerende marketingkalender en sta juist open voor nieuwe inzichten en ideeën. Geïntegreerd werken in 2020 betekent met een open geest aan tafel komen.

LEWIS België: volledig geïntegreerd communicatiebureau

In de agency-wereld is het gebruikelijk om samen te werken met veel verschillende teams waarbij elke collega over een andere vaardigheid of verantwoordelijkheid beschikt. LEWIS heeft een platte structuur waardoor een culturele verschuiving makkelijk(er) door te voeren is en geïntegreerd werken eigenlijk vanzelf gaat. Door te leren van én waardering te hebben voor de vaardigheden van onze collega’s, ongeacht het niveau, de leeftijd en de jarenlange ervaring, kun je echt slagen.

In Antwerpen hebben we een transitie doorgemaakt. Het afgelopen jaar zagen wij de tendens geleidelijk verschuiven van PR naar een geïntegreerd communicatie-aanbod. Je kunt dit negeren of er juist iets mee doen, wij kozen voor het laatste. Daarom pasten wij ons aanbod aan om onze de klanten de best mogelijke oplossing te bieden, LEWIS België is vanaf nu een volledig geïntegreerd communicatiebureau en die olifant hebben we met ons hele team uitgezwaaid. 

Ook op zoek naar een geïntegreerde marketing & communicatie aanpak of kennis maken met het marketing team? Neem dan contact op met [email protected].

Neem contact op