Skip to main content
LEWIS

Door

TEAM LEWIS

Gepubliceerd op

June 21, 2023

Tags

communicatie, PR, stagiairs

Eerder dit jaar ontving TEAM LEWIS Brussel en Antwerpen twee stagiaires Public Relations. Dit was voor hen een gelegenheid om kennis te maken met de wereld van communicatiebureaus en een beter inzicht te krijgen in pers- en klantenrelaties. Benieuwd hoe een stage bij TEAM LEWIS eruit ziet? Lees dan de interviews met Maaike en Alicia, afgenomen door hun collega's.


Waarom heb je gekozen voor een agency als stageplek?

Maaike: Ik heb voor een agency gekozen omdat het gevarieerd takenpakket voor allerlei verschillende klanten en branches me erg aansprak. Een agency leek me ook de ideale plek om alvast een klein netwerk op te bouwen. Ik waardeer de kans om meer te leren over het type werk en de verschillende sectoren omdat dit me de kans geeft om te ontdekken waar ik het meest gepassioneerd in ben.
Alicia: Hier ben ik het helemaal met Maaike eens. Een agency is de perfecte plek om in korte tijd veel te leren. Je krijgt waardevolle lessen en inzichten, niet alleen over het werk zelf, maar ook over jezelf en over heel verschillende sectoren.

careers - cta banner

Begin je nieuwe PR- en marketingavontuur.

We zijn constant op zoek naar nieuw talent om ons team te versterken. Ben jij klaar voor de uitdaging?

 Welke taken vond je het leukst?

Maaike: Ik hou van schrijven, dus elk persbericht, flashmail of media alert dat ik tijdens mijn stage mocht schrijven bracht me plezier! Het is extra leuk als je ziet dat je geschreven tekst wordt overgenomen door een nieuwsmedium natuurlijk.

Alicia: Ik vond het erg leuk om achtergrondonderzoek te doen naar actuele trends en berichten op te stellen om daarmee de pers te bereiken. Ik vond het leuk om uit te zoeken wat de beste manier was om een verhaal te vertellen dat de aandacht van het publiek écht zou trekken.

Wat zal je nooit vergeten van je stage? En wat was je grootste “hoera-moment”?

Alicia: Wat ik nooit zal vergeten aan deze stage is de ontvangst die ik kreeg van het team. Vanaf de eerste dagen had ik het gevoel dat ik deel uitmaakte van het team.  Ik was niet zomaar een ‘simpele stagiaire’. Ik kreeg verantwoordelijkheden en belangrijke taken omdat men mij vertrouwde, waardoor ik gemakkelijker kon groeien en leren. Ik werd natuurlijk altijd begeleid en gestuurd door het team, om me te steunen en te helpen waar nodig.

Het meest bevredigende moment dat ik tijdens mijn stage meemaakte was toen ik erin slaagde coverage te krijgen op RTL voor een HR-klant. De input werd uitgezonden tijdens het 13:00 en 19:00 nieuws, en vervolgens overgenomen door alle grote Franstalige media. Het gaf me zo’n kick.

Maaike: Ik ben het helemaal eens met Alicia, naast alle vaardigheden die ik heb geleerd, zal ik nooit de goede vibes in het team vergeten. Iedereen gaf me vanaf de eerste dag een warm welkom. Ik heb me nooit ongewenst gevoeld bij TEAM LEWIS en dat is iets wat ik met me mee zal dragen.

Mijn “hoera-moment” was toen ik zag dat Metro mijn hele Moederdag-persbericht op hun site had gepubliceerd. Ze veranderden nauwelijks iets aan mijn tekst, dus dat gaf me een fijn gevoel.

Welke waardevolle les, inzicht of ervaring neem je mee uit deze stage?

Alicia: Niet bang zijn om vragen te stellen en luisteren naar mijn “buikgevoel”. Als je het gevoel hebt dat er iets mis is of ontbreekt in een communicatie, aarzel dan niet om in dat gevoel te graven en uit te zoeken hoe dat probleem kan worden opgelost. Als ik het voel, zal de lezer en de pers het ook voelen. Dat heeft me geholpen om moediger en zelfverzekerder te worden. Ik denk dat ik ook mijn vermogen heb ontwikkeld om in een team te werken en goed met anderen te communiceren. Het is altijd beter om te veel te communiceren dan te weinig.

Maaike: Ik heb het principe ‘work hard, play hard’ geleerd. Tijdens mijn stage wees een collega me erop dat ik niet moest vergeten om naast het harde werken ook plezier te maken. Die mentaliteit zal ik zeker meenemen naar de toekomst. Ik heb ook veel geleerd over time management. Je moet een strakke dagplanning bijhouden en voor jezelf uitmaken welke taken voorrang krijgen op andere.

Wat zou je advies zijn voor studenten die ook stage gaan lopen bij een agency?

Maaike:  Allereerst is het echt belangrijk om op tijd aan te geven wanneer je te veel werk op je plank hebt liggen. Het gaat er nogal eens hectisch aan toe binnen een agency en mensen kunnen je vaak van alles vragen, maar het is aan jou om op tijd op de stopknop te drukken. Ik zou ze ook aanraden om tijdens hun studie Franse les te nemen als ze daartoe de mogelijkheid hebben. Ik heb gemerkt dat een goede beheersing van de Franse taal een groot pluspunt is. Ten slotte zou ik hen aanraden veel vragen te stellen. Je bent er tenslotte om te leren. Aarzel dus niet om vragen te stellen. In feite vinden de meeste mensen het leuk om te zien dat je niet bang bent om vragen te stellen of initiatief te nemen.

Alicia: Mijn grootste advies zou zijn om niet te aarzelen om initiatief te nemen. Ook al zijn de dagen soms erg chaotisch, aarzel niet om ‘out of the box’ te denken en ideeën voor te stellen. Proactiviteit is altijd een goede manier om vooruitgang te boeken en verschillende feedback te krijgen. Aarzel ook niet om vragen te stellen. Het is normaal dat je vanaf de eerste dag niet alles weet. Ik had het geluk omringd te zijn door geweldige mensen die me altijd graag advies en feedback gaven.

Hoe wil je als stagiaire herinnerd worden?

Maaike: Ik denk dat ik herinnerd zal worden als een rustige werker. Ik was niet de luidste persoon van het team, maar ik deed mijn best om de best mogelijke resultaten te behalen en iedereen te helpen waar nodig.

Alicia: Goede vraag, ik hoop herinnerd te worden als iemand die goede chocolade fondants maakt. En op een serieuzere noot, ik hoop dat ik herinnerd kan worden als iemand die haar best doet om het team te helpen en altijd een stapje extra wil doen, want dat zijn altijd mijn belangrijkste doelen geweest.

 

Neem contact op