Skip to main content
LEWIS

Door

Xana Bovée

Gepubliceerd op

September 8, 2019

Tags

events, influencer marketing, tips & tricks

Influencer marketing is deze dagen nauw verbonden met PR. Merken maken steeds vaker de keuze om samen te werken met influencers om hun product te promoten. Niet zo gek, want het is voor grote merken een interessante en gerichte manier om een product bij hun specifieke doelgroep te krijgen. Een influencer event opzetten is dan ook erg anders dan bijvoorbeeld een persevent organiseren. Hierbij geef ik je graag een overzicht van de belangrijkste zaken om rekening mee te houden bij de organisatie van een influencer event;


Locatie is alles

Wees er maar zeker van dat influencers hun aanwezigheid deels laten afhangen van de locatie. Niemand zit te wachten op suffe meeting rooms. Influencers worden graag verwend: de nieuwste bar, dat hipste restaurant, de meest imposante views,… Dàt is iets waarover zij willen praten en wat zij fijn vinden om te delen met hun volgers. Als je er zeker van wil zijn dat jouw merk wordt meegenomen via hun IG-kanaal, is locatie key. Decoratie, aankleding en eigenlijk gewoon de hele sfeer van de ruimte zou moeten uitstralen waar je als merk voor staat. Het event moet volgers en buitenstaanders het gevoel geven erbij te willen zijn. Bespaar daarom niet op locatie, decoratie, hapjes, drankjes, goodies, etc…

influencer marketing

Boost jouw merk met Influencer Marketing

Ontdek hoe influencers de connectie tussen jouw merk en publiek versterken.

What’s in it for me?

Heb je een toplocatie op het oog die past bij je merk en boodschap? Goed! Naast het feit dat je locatie een streling voor het oog moet zijn, willen influencers niet het gevoel krijgen dat ze zomaar voor jouw mooie ogen komen opdraven. Zij maken hun (waardevolle) tijd vrij om via hun kanalen reclame te maken voor jouw merk en daar willen ze ook wat voor terug. Zorg daarom voor een interessant programma, zonder daarbij jouw kernboodschap en -bedoeling van het event uit het oog te verliezen. Een nee, daarmee bedoelen we niet dat je op een enthousiaste manier een powerpoint presentatie van een uur gaat afratelen. Ga opzoek naar nét dat tikkeltje meer dat influencers kan overtuigen om aanwezig te zijn.

Zo organiseerde LEWIS voor Skechers een influencer event om er de nieuwste sportsneaker voor te stellen. We lieten hen niet gewoon de sneaker uitproberen, maar organiseerden ook een hippe barre-yoga workout onder leiding van ervaringsdeskundige Claudia Van Avermaet. Tijdens dit event heeft zij de influencers het één en ander bijgebracht over POWER en de kracht van je eigen lichaam. Een programma dat de influencers wél triggerde om te komen.

Genodigden

De mailbox van influencers zit boordevol uitnodigingen voor events en het is een uitdaging om op te vallen. Een hippe locatie en uitdagend programma is belangrijk, maar het helpt als je een invloedrijke influencer weet te strikken voor je event. Het is net zoals bij verjaardagsfeestjes waarbij iedereen zich afvraagt, wie komt er nog meer? Ga daarom vooral op zoek naar de influencer onder de influencers – de populairste blogger of vlogger. Influencers die vaak te gast zijn op dezelfde events, werden ondertussen al BFF’s. Het kan dus helpen om hen beide uit te nodigen.

Aantal is niet alles

Natuurlijk is het fijn om +50 influencers aanwezig te hebben op je event, lekker druk, dat moét wel een succesvol event zijn geweest. Think again. Evengoed kan je je compressiekousen gaan promoten bij Flair, dat werkt toch ook niet? Je slaat de bal compleet mis en bereikt je doelgroep verre van. Het uiteindelijke doel is dat het event zorgt voor zichtbaarheid binnen de doelgroep en vervolgens die doelgroep aan je merk weet te binden. Daarom moet je kieskeurig zijn en opzoek gaan naar die influencers die passen bij jouw merk en waarvan de followerbase gelijkt op jouw doelgroep.

Daarnaast is die influencer met het grootste aantal volgers in praktijk niet altijd de beste keuze. Neem daarvoor gerust een kijkje naar het artikel van lesoir.be, dan wordt het je meteen duidelijk. Vaak hebben influencers met een kleiner bereik een betere band met hun volgers, simpelweg omdat ze authentieker overkomen.

Moraal van het verhaal: influencers worden graag in de watten gelegd. Geef hen het gevoel dat je alles uit de kast hebt getrokken om hen een leuke tijd te bezorgen. Maar waak er tegelijk over dat je vasthoudt aan je kernboodschap: je return na het event zal des te groter zijn.

 

Ben jij bezig met het opzetten van een influencer event en ben je opzoek naar advies en support? Bel of mail gerust, we denken graag met je mee!

 

Neem contact op