Skip to main content
LEWIS

Door

LEWIS

Gepubliceerd op

February 3, 2022

Tags

communication, PR, Team LEWIS

Het afgelopen jaar heeft de TEAM LEWIS Foundation wereldwijd ruim €1.700.000 uitgekeerd aan 500 goede doelen in de vorm van donaties en creatieve ondersteuning. Internationaal marketingbureau TEAM LEWIS, de oprichter van de stichting, blikt terug op een jaar waarin sociale betrokkenheid vanuit medewerkers centraal stond. Het programma van de TEAM LEWIS Foundation krijgt een vervolg in 2022.


Sharing is caring

In 2021 heeft de stichting elke medewerker van TEAM LEWIS de mogelijkheid gegeven om een geldbedrag te doneren aan een lokaal goed doel naar keuze. Ondertussen hebben wereldwijd ruim 400 medewerkers hieraan deelgenomen. Naast een financiële donatie, biedt de foundation werknemers de kans om hun gekozen doel creatief te ondersteunen. Of het nu gaat over onderzoek, design, mediarelaties, videocontent, copywriting, of soortgelijke activiteiten. Er worden talloze uren vrijgemaakt om goede doelen te ondersteunen met het behalen van hun doelstellingen.

Zo creëerde TEAM LEWIS bijvoorbeeld korte documentaires voor onder andere het Flint Public Art Project en het Music Man Project om een breder publiek te bereiken met hun verhaal.

“We zijn met dit programma begonnen, omdat veel lokale goede doelen het momenteel lastig hebben. Zij zijn het kloppende hart van onze samenleving,” zegt Samuel Dean, CEO van de TEAM LEWIS Foundation. “De foundation heeft geld geschonken aan doelen waar ons team in gelooft. Maar waar ik het meest trots op ben, is het creatieve werk dat we kosteloos konden verrichten. Veel collega’s hebben hun expertise al ingezet voor een goed doel. Als je energie, creativiteit, positiviteit en passie hebt, kun je het verschil maken. Dat is de kern van onze bedrijfscultuur.”

Blik op de toekomst

Het afgelopen jaar heeft TEAM LEWIS Antwerp verschillende organisaties een warme dienst bewezen. Zij steunden onder meer de Belgische Mucovereniging, Wolk in mijn Hoofd, Koning Boudewijn Stichting – Berrefonds, Kom op tegen Kanker OncoLIer, Make a Wish en vele anderen. Uren die ze in de toekomst ook graag willen vrijmaken om andere organisaties te steunen.

“Hopelijk hebben we het zwaarste gedeelte van de pandemie achter de rug, maar de impact op onze samenleving blijft. Veel van de goede doelen waar we mee samenwerken, gaan een onzekere toekomst tegemoet. De TEAM LEWIS Foundation blijft zich daarom inzetten voor goede doelen die waardevol zijn voor onze medewerkers. We zullen dit jaar nog meer doelen steunen en verder bouwen op de aanpak waar we in 2021 mee zijn gestart.”

Voor meer informatie over de TEAM LEWIS Foundation, lees het Impact Report: www.teamlewis.com/Impact2021

 

Neem contact op