Skip to main content
LEWIS

Door

Frederik Van de Meulebroucke & Richard Verbeek

Gepubliceerd op

March 8, 2016

Tags

Dinsdag 8 maart, vrouwendag. De dag bij uitstek om internationaal komaf te maken met vrouwonvriendelijke vooroordelen en clichés, je vriendin of vrouwelijke collega eens extra in de bloemetjes te zetten en te stil te staan bij vrouwelijke kwaliteiten en sterktes. Bij LEWIS is het elke dag vrouwendag. Wij werken namelijk in een kantoor dat voor 85% uit vrouwen bestaat. Slechts 2 mannen op 14 vrouwen. Een mannelijke lezer van deze blog zal waarschijnlijk meteen denken aan eindeloze gesprekken over kleren en schoenen, de laatste aflevering van Thuis of het nieuwste dieet tijdens de lunch.


En toegegeven, dat is vaak de realiteit. Maar reden tot medelijden is er totaal niet want werken met vrouwen heeft enorm veel voordelen. Wij mannen, kunnen op heel veel vlakken nog erg veel van onze vrouwelijke collega’s leren.

Contact CTA-banner

Wij brengen jouw merkverhaal tot leven

Ons professionele team helpt je impact te maken en jouw bedrijfsdoelen te bereiken. We blinken uit in creativiteit en handelen pro-actief. Aarzel niet om vandaag nog contact met ons op te nemen.

Hier zijn 5 voordelen van samenwerken met vrouwen

Vrouwen zijn teamspelers

Sport staat misschien niet bovenaan het lijstjes met interesses van onze collega’s, maar dat neemt niet weg dat het wel absolute teamspelers zijn. De vrouwen in dit kantoor gaan nooit voor de solo slim. Het belang van het team primeert altijd en dat zorgt voor een aangename werksfeer.

Vrouwen zijn attenter

Wij vinden het vaak al een hele prestaties als we de verjaardag van onze vrouw/vriendin kunnen onthouden, maar de vrouwen hier op kantoor zijn ontzettend attent. Ze hechten veel belang aan kleine dingen die de sfeer onderling alleen maar ten goede komt: een bloemetje als een collega gaat samenwonen, een gedichtje voor een verjaardag, of een kaartje voor iemand die plots ziek valt. Onze collega’s denken er elke keer opnieuw aan.

Vrouwen kunnen beter multitasken

Het is algemeen bekend dat vrouwen goed zijn in multitasken. Mannen zijn vaker gericht op deelaspecten, vrouwen combineren gemakkelijker verschillende aspecten in een totaalplaatje. Aangezien ons vakgebied steeds geïntegreerder wordt, denk ik zeker dat vrouwen een streep voor hebben op mannen om alle verschillende elementen die hierbij spelen te combineren.

Vrouwen zorgen er mee voor dat marketing en sales meer naar elkaar toegroeien

Marketing en sales komen steeds dichter bij elkaar te liggen. Waarom? Omdat de vaak sterk transactionele, korte-termijn focus van sales (ik verkoop jou iets en jij geeft me er geld voor terug) op zichzelf niet meer werkt. Marketing heeft een meer lange-termijn, emotionele en relationele focus, iets waar vrouwen bij uitstek sterker in zijn dan mannen.

Vrouwen zorgen voor meer sfeer op kantoor

De vrouwelijke collega’s brengen letterlijk kleur en sfeer op kantoor. Ze toverden onze witte en steriele kantoorruimte om tot een kleurrijke en gezellige werkplek waar wij elke dag met plezier naartoe komen.

En het kledingadvies krijgen we er gratis bij….

Neem contact op