Skip to main content
LEWIS

Door

Delphine De Pauw

Gepubliceerd op

September 3, 2019

Tags

Team LEWIS

Een kantoor in Brussel openen stond al lang op onze verlanglijst. De komst van Jeroen Rigole, onze nieuwe General Manager, in januari 2018 heeft ervoor gezorgd dat deze plannen eindelijk concreet werden. Vandaag is het exact één jaar geleden dat we ons kantoor in Brussel openden. Het was een bewogen jaar, een leerrijk jaar en vooral een heel fijn jaar.


Op minder dan zes maanden tijd kregen we een ‘go’ van het Senior Team in Londen, vonden we een locatie, verhuisden we virtueel een aantal klanten naar Brussel en stelden we een team samen. Vooral dat laatste is van groot belang geweest maar daar kom ik later nog op terug. Op 3 september 2018 was het dan zo ver. Het voelde bijna onwerkelijk om na al die jaren, de deur van het kantoor in Antwerpen achter mij te sluiten en een deel van mijn geliefde collega’s achter te laten voor dit nieuw avontuur.

Een nieuwe start

3 september 2018 was tevens de start van het nieuwe schooljaar en zo voelde het ook voor mij aan. Volgens mij had ik een kleiner hartje dan mijn dochter van drie jaar die vol bravoure de speelplaats opliep. Gelukkig maakten de zenuwen snel plaats voor enthousiasme en honger naar meer. Eens we volledig geïnstalleerd waren in ons kantoor, konden we ons opnieuw concentreren op onze klanten, prospecten en de uitrol van ons marketingplan. Één van de redenen waarom we dit kantoor wilden openen, was om fysiek dichter bij onze klanten te zitten. Dit bleek al snel een extra troef te zijn. In tijden van crisis konden we snel in onze wagen springen en conference calls konden makkelijk vervangen worden door fysieke meetings.

Zoals het een startende business betaamt, zijn we onderweg ook een paar hindernissen tegengekomen. De één al wat groter dan de andere maar als ik de balans opmaak dan valt het gelukkig allemaal mee. Het feit dat we deel uitmaken van Team België en dat er een sterk en gevestigd team in Antwerpen stond, heeft ons ongetwijfeld geholpen om de mooie resultaten van het afgelopen jaar neer te zetten.

De Franstalige markt op

Met de opening van ons kantoor in Brussel, hoopten we ook extra Franstalig talent aan te trekken. We werken immers altijd op nationaal niveau voor onze klanten. Dit is ons gelukt en ik beschouw het als een ware verrijking van ons team. De taal is één ding maar het inzicht in de culturele verschillen binnen ons klein Belgenlandje zijn extra waardevol.

Als Franstalige Antwerpenaar met familie in en rond Brussel dacht ik een vrij goed beeld te hebben van de verschillen tussen Vlaanderen, Brussel en Wallonië maar ik moet bekennen, niets was minder waar. De nuances zitten in de omgang met elkaar, in de manier waarop we media consumeren, in wat we met elkaar als collega’s delen, in hoe we met journalisten omgaan, in de manier waarop we naar de Belgische politiek kijken, in de manier waarop we naar de wereld kijken… Boeiend!

1 jaar later

Mijn belangrijkste conclusie van het afgelopen jaar is dat alles staat of valt met het team waar je mee samenwerkt. Het is een cliché zo hoog als een huis en toch is het zo waar. We spenderen meer tijd met elkaar dan met onze familie en vrienden. Dag in dag uit werken we zij aan zij om onze klanten het beste van onszelf te geven. Sommige dagen lukt dit feilloos. Op andere dagen lijkt alles tegen te zitten. De waarheid ligt gelukkig ergens in het midden. Op de momenten waarop het moeilijker gaat, is de veerkracht van het team belangrijk. Zo onderscheidt een sterk team zich van een goed team.

We hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan ons team en het mag gezegd worden, ik ben heel fier op het team in Brussel en de manier waarop we samenwerken. De neuzen wijzen in dezelfde richting, we weten waar we naar streven en we durven kritisch te zijn voor elkaar. Dit resulteert soms in ongemakkelijke discussies maar vooral in positieve resultaten. Al zijn we ons er allemaal van bewust dat we maar zo goed zijn als ons laatste wapenfeit. Scherp zijn en blijven is de boodschap.

Het gevoel dat ik aan dit eerste jaar overhoud, is enerzijds motivatie om het komende jaar nog beter te doen en aan de slag te gaan met onze plannen voor FY2020. Anderzijds ben ik vooral dankbaar.

Dankbaar voor het Senior Team in Londen om in ons te geloven.

Dankbaar voor Jeroen, die ons als een ware kapitein door woelige zeeën gidst.

Dankbaar voor Sara, mijn tegenhanger in Antwerpen die daar het fort recht houdt met geweldige collega’s.

Dankbaar voor mijn fantastische collega’s Frederik, Denis, Aline & Lynn.

Dankbaar voor de klanten die ons vertrouwen.

Op naar nieuwe verwezenlijkingen & avonturen!

#weareteamlewis

 

Ps: Momenteel zijn we op zoek naar nieuwe collega’s om ons team in Brussel uit te breiden. Neem dus zeker een kijkje tussen de vacatures. 😉

Neem contact op