Skip to main content
LEWIS

Door

Mailien Nguyen

Gepubliceerd op

May 22, 2024

Tags

journalist, media-aandacht, persrelaties, tips

Journalisten hebben steeds minder tijd om persberichten door te spitten en zijn de standaard, onpersoonlijke e-mails met commerciële berichtgevingen helemaal zat. Uit onze ervaring blijkt dat journalisten meer vertrouwen hebben in communicatie van bekenden, en ze verwachten ook dat die informatie relevant voor hen zal zijn. Onze expert Mailien Nguyen vertelt je daarom in deze blog alles over hoe een persoonlijke band kan zorgen voor een betere media-aandacht.


Sterke persrelaties zijn van essentieel belang. Als Campaign Manager weet ik als geen ander hoe je een goede verstandhouding kunt creëren én onderhouden met een journalist. Benieuwd hoe dit kan leiden tot meer positieve media-aandacht? In deze blog neem ik je mee in de kracht van persoonlijke ontmoetingen met de pers, onze zogenaamde koffiedates.

Vergroot je merkbekendheid in de markt

Met onze PR-diensten zetten we jou in de schijnwerpers, verspreiden we jouw verhaal in de media en versterken we jouw marktpositie.

 

Het nieuwe tijdperk van PR

Journalisten zijn nu meer dan ooit vastgelijmd aan hun bureaus op de redactie, gevangen tussen strikte deadlines en toenemende concurrentie in de mediawereld. Vroeger waren evenementen en persconferenties de norm voor bedrijfsaankondigingen en productlanceringen, maar die tijd is voorbij. Om hun interesse te wekken en een breed publiek te bereiken met jouw boodschap, moet je nieuwe routes verkennen. 

Sterke persrelaties: de kracht van face-to-face

Een perstoer is een effectieve communicatiestrategie om jouw persrelaties te versterken, zowel op corporate- als consumentenniveau. Dit betekent dat je persoonlijke ontmoetingen, zoals koffiedates, organiseert met de journalist, waarbij je informeel kunt praten over wat echt van belang is voor zowel de journalist als voor jou of jouw klant. Je kunt er zelfs voor kiezen om een van je klanten mee te nemen tijdens dit bezoek aan de redactie. Zo geef je het bedrijf of merk dat je vertegenwoordigt een gezicht en persoonlijkheid in de ogen van de journalist. 

Door deze een-op-een-gesprekken kun je waardevolle feedback verzamelen, deadlines beter begrijpen, een dieper inzicht krijgen in de interesses van de journalist en hun lezers en beter begrijpen wanneer een persbericht nu écht nieuwswaarde heeft. PR is namelijk al lang geen one way street meer: het draait om sterke, persoonlijke mediarelaties waarbij je niet alleen aan je eigen belangen denkt, maar ook aan die van de journalist.

Door face-to-face met elkaar te praten en goed op de hoogte te blijven van wat er in de pers speelt, blijf je top of mind bij journalisten. Hierdoor vinden ze jouw bedrijf of klant veel sneller en zullen ze eerder naar jou komen wanneer ze een specifieke expert of informatie nodig hebben, in plaats van naar de concurrentie te gaan. 

Koffie dates

Het belang van feedback voor succesvolle persrelaties 

Feedback is de sleutel tot groei en PR-succes. Door te luisteren naar wat journalisten nodig hebben en wat hen interesseert, kun je als PR-expert of bedrijf jouw strategieën en tactieken aanpassen om beter aan hun behoeften te voldoen. Dit betekent niet alleen het versturen van persberichten, maar ook het actief luisteren naar wat journalisten te zeggen hebben en hierop reageren. Door een open dialoog te voeren, kun je jouw persrelaties versterken en een waardevolle partner worden voor de media. 

Op zoek naar een PR-partner in crime? Let’s meet!

Liever je PR-activiteiten en mediarelaties overlaten aan professionals? Dan ben je bij TEAM LEWIS aan het juiste adres. Met meer dan 25 jaar ervaring in PR, digitale marketing, storytelling, sociale media en meer, zijn onze professionals volledig uitgerust om jouw PR-uitdagingen aan te pakken. Goede relaties opbouwen met journalisten zit in ons DNA bij TEAM LEWIS. Journalisten vinden ons met gemak, en binnenkort ook jouw bedrijf met onze geweldige PR-strategieën. 

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met onze PR-experts; stuur een e-mail naar [email protected] of bel +32 3 304 36 30

Neem contact op