Skip to main content
LEWIS

Bedrijf

ALD Automotive | LeasePlan

Kantoor

Brussel

Diensten

PR

Sectoren

Mobiliteit, Mobility Guide, PR

ALD Automotive | LeasePlan analyseert de elektrificatie in België 


ALD Automotive | LeasePlan levert in 44 landen uitgebreide diensten op het vlak van leasing- en vlootbeheer aan een breed klantenbestand. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot wereldleider in innovatieve mobiliteitsoplossingen, waarbij duurzaamheid in het middelpunt staat.

In 2022 bracht de mobiliteitsexpert de ‘Mobility Guide’ uit, een globale analyse waarbij de maturiteit op vlak van elektrisch rijden in kaart werd gebracht in 42 landen. Daarbij speelden zes paramaters een rol, die bepalend waren in de berekening van de volwassenheid per land: de EV-adoptie (25%), de laadinfrastructuur (20%), belasting en regelgeving (20%), het aanbod van groene aandrijving (15%), de TCO (Total Cost of Ownership) van elektrische wagens (15%), en de impact op duurzaamheid (5%).

België behoort met een score van 62 op 100 tot de meest mature landen, een boodschap die ALD Automotive | LeasePlan graag met de Belgische pers wilde delen. Daarvoor schakelde de mobiliteitsexpert de hulp in van TEAM LEWIS.

Uitdaging 

Mobility Guide verspreiden in nationale pers  

ALD Automotive | LeasePlan streeft als pionier in innovatieve mobiliteitsoplossingen naar duurzame mobiliteit die CO2-neutraal is en daar speelt elektrificatie een grote rol in. Daarom voerde de mobiliteitsexpert een analyse uit naar de maturiteit op vlak van EV-adoptie in 42 landen wereldwijd. De resultaten werden samengegoten in de zogenaamde ‘Mobility Guide’.

Daaruit bleek dat België het zeer goed doet. Met een score van 62/100 verovert België de vijfde plaats, iets waar ALD Automotive | LeasePlan alleen maar trots op is. Om het onderzoek en de geweldige positie van België te delen met de nationale pers, rekende de mobiliteitsexpert op het brede netwerk van TEAM LEWIS.

Strategie

Exclusieve interviews  

Om de uitstekende positie van België tegenover de andere deelnemende landen te benadrukken, stelde TEAM LEWIS een nationaal persbericht op met een pakkende titel: “België bij meest volwassen landen op het gebied van elektrische voertuigen”. Dit persbericht diende als basis om interessante interviews aan te bieden aan media zoals De Tijd en L’Echo, de grootste financieel-economische kranten uit ons land.

Resultaten

Meer dan 20 knipsels, nationaal en regionaal 

ALD LA DH

Het bureau koos de juiste media om het onderzoek als primeur aan te bieden. Zowel De Tijd als L’Echo reageerden enthousiast op het interview met ALD Automotive | LeasePlan. Door de analyse van de cijfers door TEAM LEWIS en het presenteren ervan in een aantrekkelijk persbericht, samen met het aanbieden van interviews, resulteerde dit in twee mooie artikelen in de belangrijkste zakelijke media van België. En daar stopt het succes niet. Het persbericht werd ook naar een bredere selectie van media gestuurd, wat resulteerde in maar liefst negentien knipsels, waaronder publicaties in het Nieuwsblad en La Dernière Heure. Een schot in de roos!

Neem contact op