Skip to main content
LEWIS

Bedrijf

Beire Coole

Kantoor

Diensten

Sectoren

Community Causes

Beire Coole vakanties: vakantiekriebels voor iedereen


Vakanties. Dat waren toch periodes die gewoon eindeloos leken te duren als kind? Ik kan zo de herinnering bovenhalen als kind aan een lange uitgestrekte tijd gevuld met heel veel ijsjes, playdates en de alomtegenwoordige geur van zonnecrème.  

 Voor ouders kunnen vakanties jammer genoeg een bron van stress zijn. Dat is vooral het geval wanneer je als ouder financieel het hoofd boven water moet zien te houden. Dan staat de keuze voor een vakantiebestemming niet bepaald op het to-dolijstje.  

We beseffen soms nog te weinig dat op vakantie gaan een luxe is. Wist je dat 14,8% van de Belgische bevolking behoort tot de groep met armoederisico puur en alleen op basis van inkomen? Elk kind heeft wat mij betreft nochtans het recht om zorgeloos te spelen en zichzelf te kunnen zijn. Via Beire Cool kon ik helpen om kinderen een onbezonnen vakantietijd te gunnen. 

Wie zijn Beire cool? 

Beire Cool is een organisatie dat kansarme kinderen van 8 tot 12 jaar een week lang doet genieten van een Beire Coole vakantie. De organisatie werkt uitsluitend met vrijwilligers.  

Om de juiste doelgroep te bereiken, benaderen ze organisaties die werken met kansarme kinderen zoals bijvoorbeeld Moeders voor Moeders, Dakant en Armentekort. En nu kon ik hen benaderen via TEAM LEWIS, want als werknemer bij TEAM LEWIS krijgt je een jaarlijks bedrag waarmee je een goed doel kan steunen.  

Beire Cool wil graag meer doen dan alleen vakanties organiseren. Ze willen kansarme kinderen hun talenten laten ontdekken zodat hun zelfvertrouwen kan groeien op een authentieke manier. Beire Cool droomt ervan om de weerbaarheid van elk kind te laten groeien via allerlei leuke activiteiten met leeftijdsgenoten. 

Het is moeilijk om jezelf dingen te ontzeggen om financiële redenen, maar het is nog moeilijker om als ouder niet alles voor je kinderen te kunnen doen. Als moeder van twee kinderen denk ik dat het belangrijk is om dit doel te steunen om zoveel mogelijk kinderen een onbezorgde vrije tijd te geven. Da’s een onvergetelijke tijd uit je jeugd. Want vakantieherinneringen vormen een onvergetelijk ingrediënt uit ieders kindertijd. 

Ben je geïnspireerd door Delphine’s verhaal en wil je kansarme jongeren ook een onbezonnen tijd gunnen? Bekijk de website van Beire Cool, doe een donatie of ontdek op welke manieren je een verschil kan maken. 

Neem contact op