Skip to main content
LEWIS

Bedrijf

BlaBlaBus

Kantoor

Antwerpen

Diensten

PR

Sectoren

Toerisme

LEWIS lanceert BlaBlaBus in Benelux


Het Franse BlaBlaCar, wereldwijd het leidende autodeelplatform, lanceerde begin 2019 officieel het BlaBlaBus-netwerk in België met een eerste busrit van Amsterdam Sloterdijk, via Brussel naar Parijs. LEWIS werd gevraagd om zorg te dragen voor een succesvolle lancering van BlaBlaBus in zowel België als Nederland.

Strategie


Toen het Franse BlaBlaCar ons contacteerde om samen met hen en ons team in Amsterdam de BlaBlaBus te lanceren, twijfelden we uiteraard geen seconde. We gingen aan de slag met het organiseren van een kleinschalige persconferentie in Amsterdam en Brussel, het opstellen van een persbericht alsook het pitchen van interviews met de woordvoerder van BlaBlaCar. Op 17 juni was het zover, de lancering van het BlaBlaBus-netwerk in België en Nederland.

Resultaten


De lancering van BlaBlaBus kon rekenen op heel wat  enthousiasme van de Belgische media.  We organiseerden interviews met La Libre Belgique, BRUZZ en Het Laatste Nieuws en mochten een vijftal journalisten ter plekke verwelkomen aan de bushalte in Brussel. Dit resulteerde in coverage in heel België. Er verschenen maar liefst

46 publicaties,

waarvan 11 krantenartikels en ruim 35 online artikels. In Nederland verschenen er 11 online publicaties. De lancering van BlaBlaBus in de Benelux was goed zichtbaar en werd breed gecommuniceerd.

Neem contact op