Skip to main content
LEWIS

Bedrijf

bol.com

Kantoor

Antwerpen

Diensten

Persrelaties, PR

Sectoren

E-Commerce, Retail

Bol.com brengt auteurs tot leven met 'De Onmogelijke Signeersessies'


Belgische communicatiebureau DDB Brussels en LEWIS sleepten een European Excellence Award, een Eurobest Award (Brons) en een gouden Cannes Lion in de wacht voor de bol.com campagne: ‘De Onmogelijke Signeersessies’. Een robotarm die de handtekening van Paul van Ostaijen opnieuw tot leven bracht, een stunt die massaal werd opgepikt door de pers.

Op de 80ste editie van de Boekenbeurs kon je aan de stand van bol.com terecht voor de onmogelijke signeersessies. Een ongewoon concept waar LEWIS en DDB Brussels samen een ongeziene PR-activatie rond bedachten. Dit alles om de merkbekendheid en autoriteit van bol.com in België te verhogen.

Creatieve stunt en PR-activatie

Maar liefst 8 wereldbekende auteurs signeerden er 12 dagen non-stop. Bol slaagde erin om namen als Nicci French, Paula Hawkins (Het meisje in de trein), Andy Griffiths (De waanzinnige boomhut), David Baldacci (De laatste mijl), David Lagercrantz (Millennium 4), Robert Harris (Imperium) en – de strafste van allemaal – Paul van Ostaijen te strikken. De Vlaamse dichter en modernistische prozaschrijver overleed in 1928, maar zit nog steeds in ons collectief geheugen als de auteur van het typografisch gedicht ‘Boem Paukeslag’. Hij werd op slag de meest populaire auteur op de Boekenbeurs. En dat 100 jaar nadat hij zijn iconische dichtbundel ‘Music Hall’ uitbracht.

Slimme signeerbot

DDB Brussels creëerde, in samenwerking met het Antwerpse Research & Design Lab Beyondeen technologische signeerbot die alle handtekeningen én handschriften van de bekende auteurs analyseerde, ontleedde en vervolgens reconstrueerde. Er werd een unieke workflow bedacht waarbij de signeerarm niet alleen automatisch en nauwkeurig handtekeningen nabootst, maar ook in staat is om persoonlijke boodschappen achter te laten. In totaal nam een intensieve testfase vier weken in beslag. Kevin Verelst, medeoprichter en Art Director van Beyond verduidelijkt: “De grootste uitdaging was voornamelijk de schrijfwijzen zo waarheidsgetrouw mogelijk na te maken. Het was daarbij essentieel om vier belangrijke elementen helemaal op punt te stellen. Namelijk de keuze van de pen, de hoek waaronder wordt geschreven, de druk van de pen op het papier en de schrijfsnelheid.”

Gesmaakt door de Belgische én internationale pers

De stunt van bol.com werd hét moment van de Antwerpse Boekenbeurs. De robotarm haalde ongeziene persaandacht in zowel binnen -als buitenlandse media dankzij de geoliede samenwerking tussen LEWIS en DDB Brussels. Deze unieke award is dan ook een mooie bekroning voor de samenwerking tussen alle betrokken partners.

Neem contact op