Skip to main content
LEWIS

Bedrijf

Helan

Kantoor

Diensten

Sectoren

PR, public relations

De hoge werkdruk bij kinderbegeleiders aanpakken via een brulbrief


Bij TEAM LEWIS werken we voor allerlei klanten die actief zijn in verschillende sectoren, één daarvan is Helan Onafhankelijk Ziekenfonds. Zij hebben verschillende business units waaronder huishoudhulpen, kindervakantiekampen Heyo en de kinderopvang. Voor dit laatste segment zijn we met TEAM LEWIS aan de slag gegaan. Met als doel, de problematiek hierrond in Vlaanderen aan te kaarten. Belangrijk: we willen op een positieve manier de aandacht trekken en kozen daarom voor een brulbrief in combinatie met de #9isteveel.

De term brulbrief komt uit de wereld van Harry Potter: wanneer de geadresseerde de brief opent, hoort hij de afzender met luide stem de brief voorlezen. De ideale manier dus om de aandacht te trekken van de geadresseerden! In deze brulbrief is het geluid te horen van 9 spelende kinderen, het gemiddelde aantal kinderen per begeleider, om op een positieve manier de problematiek in de sector aan te kaarten. Het is jammer genoeg niets nieuws dat de werkdruk enorm hoog ligt in de sector van de kinderopvang. We scoren in Vlaanderen dat ook enorm slecht qua aantal kinderen per begeleider in vergelijking met 5 of zelfs 3 in andere Europese landen. Bovendien moesten kinderdagverblijven tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis aan de slag blijven als essentiële sector, maar werd er voor de medewerkers bijvoorbeeld geen prioriteit bij vaccinatie gegeven, hoewel afstand houden daar uiteraard onmogelijk is.

Bij TEAM LEWIS ondersteunen we Helan bij hun thought leadership-positie, hierbij kiest Helan erg bewust om verschillende maatschappelijke topics aan te kaarten. We gingen aan de slag en via een interne brainstorm stelden we verschillende ideeën aan het team van Helan voor. Hieruit werd vervolgens de brulbrief gekozen en stonden we Helan langs de zijlijn bij voor support. Helan nam de uitrol van het plan op zich en koos ervoor om maar liefst 150 brulbrieven te versturen naar zowel beleidsmakers (parlementsleden & burgemeesters) en andere belanghebbenden uit de sector in Vlaanderen.

En de actie was een succes! Zo kwam er een interview op Radio 1 (de wereld vandaag), werd het besproken tijdens villa politica en maakte ook de regionale tv-zender ATV er een reportage over. Het nieuws werd ook opgepikt in De Standaard, De Morgen en Het Laatste Nieuws.

De brulbrief kan je beluisteren op de website www.9isteveel.be. Daar kan je ook meer informatie terugvinden over hoe de situatie in andere Europese landen is én 9 redenen hoe het beter kan.

 


Neem contact op