Skip to main content
LEWIS

Bedrijf

Gewestelijke Overheidsdienst Brussel

Kantoor

Brussels

Diensten

TEAM LEWIS en Stad Brussel lanceren 'Good Move'


De stad Brussel lanceerde een nieuw mobiliteitsplan, “Good Move”, dat gevolgen zou hebben voor de mobiliteit van duizenden burgers, pendelaars, bezoekers en bedrijven in het stadscentrum. Het doel van Good Move is het verbeteren van de levenskwaliteit van de bewoners door de autodichtheid in de wijken te verminderen, de verkeerscongestie te verminderen en de kwaliteit van de openbare ruimte en de verkeersveiligheid te verhogen.

Doelen

Om awareness te creëren en de juiste boodschap naar de juiste doelgroep over te brengen, ontwikkelde TEAM LEWIS een betaalde social media campagne die in fases uitgevoerd werd en gelijkliep met het algemene communicatieplan: voor, tijdens en na de implementatie van Good Move.

Tactics

Door een mix van geografische targeting en demografische profilering werden de belangrijkste doelgroepen voor deze campagne bepaald: inwoners, werknemers, bezoekers en bedrijfseigenaren.

Voor fase wave werden verschillende campagnedoelstellingen gedefinieerd zoals awareness, bereik en website engagement om de behoeften van elke fase te ondersteunen.

De berichtgeving, content en visuele designs werden ook specifiek aangepast voor elke fase en de bijhorende doelgroepen. Aangezien Brussel zich in meerdere talen kenmerkt, werden de advertenties ontwikkeld in drie talen: Frans, Nederlands en Engels.

Om de ontwikkeling van de visuele middelen te stimuleren, selecteerden we ook de meest relevante advertentieplaatsingen binnen Instagram en Facebook. Inclusief de prestaties van wekelijkse aanpassingen binnen de best én slechtst presterende advertentiesets.

Results

De sterk gepersonaliseerde inhoud en impactvolle visuals tijdens elke fase resulteerden in een aantal geweldige resultaten.

Gedurende de drie campagnemaanden bereikten we meer dan 6.5 miljoen mensen en hadden we meer dan 11.3 miljoen impressies binnen het gedefinieerde gebied en de doelstellingen. Ook 36.000 link clicks met een CTF van 2,19% werden behaald.

 

Neem contact op