Skip to main content
LEWIS

Bedrijf

Google Cloud

Kantoor

Brussels

Diensten

Executive profiling, PR

Sectoren

Tech

Het profileren van Tech experts in de Belgische media


Google Cloud, onderdeel van de Google Group, is wereldleider in cloudoplossingen voor bedrijven. Google werkt samen met gerenommeerde bedrijven over de hele wereld en in uiteenlopende sectoren, waaronder automotive, retail, fashion, services, IT. TEAM LEWIS ondersteunt Google Cloud om de zichtbaarheid te vergroten in de Benelux.

Strategie

Naast de gebruikelijke berichtgeving van Google Cloud op globaal en lokaal niveau en de activiteiten die betrekking hebben op Google’s datacenters in België, richt TEAM LEWIS zich met deze campagne op Thought Leadership. TEAM LEWIS toont het succes van het technologiebedrijf aan door regelmatig klantcases uit te werken over samenwerkingen met onder andere Renault, Kraft Heinz, H&M en AZ Delta. Daarnaast ondersteunt TEAM LEWIS bij het verstevigen van de expertpositie van Google Cloud in België en Luxemburg. Om dit te bewerkstelligen richt het bureau zich tot een groep senior profielen binnen Google Cloud om hen als experts te profileren in de media. Bijvoorbeeld Edward Boutte, Head of Google Cloud Belgium & Luxembourg, die al zo’n tien jaar werkzaam is bij het bedrijf. Voor hem spot TEAM LEWIS kansen om met journalisten in gesprek te gaan over de positie van Google Cloud in de Benelux regio, de techsector in algemene zin, en hoe hij zijn privé en professioneel leven in balans houdt om te kunnen slagen. TEAM LEWIS bracht ook Google Cloud talenten onder de aandacht, zoals computerwetenschapper Emma Haruka Iwao, die als eerste ter wereld het getal Pi berekende tot op de honderd biljoenste decimaal dankzij een programma ontwikkeld met Google Cloud tools.

Resultaten

De campagne leverde bijna honderd artikelen op in de media over een periode van zes maanden in 2022. Hieronder vallen publicaties en exclusieve interviews met grote Belgische media zoals RTBF, Trends, Het Laatste Nieuws, Le Soir, La Dernier Heure, La Libre Belgique. 

 

Neem contact op