Skip to main content
LEWIS

Bedrijf

Les Amis des Aveugles et Malvoyants

Kantoor

Diensten

Sectoren

Community Causes

Les Amis des Aveugles et Malvoyants: een impact op de dagelijkse realiteit van kinderen en volwassenen met een visuele handicap


Wist je dat 1 op 100 mensen slechtziend is in België? Of dat 1 op 1000 Belgen blind is? Welke impact heeft een visuele handicap op het dagelijkse leven? Die vraag houdt mij bezig. Volgens mij is het een vraag dat nog veel te weinig aandacht krijgt in onze samenleving en in onze media.  

Voor mij is het belangrijk dat we kunnen leven in een wereld waarin niemand achterblijft. Daarom besteedde ik mijn bedrag van TEAM LEWIS voor een goed doel aan Les Amis des Aveugles et Malvoyants. Elke dag zetten zij zich in om de groep van slechtzienden en blinden te ondersteunen en ijveren ze ervoor om hen gelijke toegang te geven tot onze samenleving.  

Wie zijn Les Amis des Aveugles et Malvoyants 

Les Amis des Aveugles et Malvoyants, opgericht aan het einde van de 19e eeuw, is een vereniging die mensen met een visuele handicap ondersteunt en hun belangen behartigt. De vereniging maakt dagelijks het verschil voor blinden en slechtzienden via allerlei manieren. Zo geven ze opleidingen met geleidehonden, ze zorgen voor sociale begeleiding en ze voorzien brailleschrift, witte wandelstokken en therapeutische zorg.  

Ze willen blinden en slechtzienden zoveel mogelijk de kans geven om hun leven zelfstandig in te richten. Ze vinden het daarom ook belangrijk dat iedereen toegang heeft tot alle aspecten van onze samenleving. Zo promoten ze toegang tot films via audiobeschrijving. Of ze zetten zich in voor aanpassingen van culturele plaatsen zoals musea of andere vrijetijdsactiviteiten. Ze zetten daarnaast ook de realiteit van een visuele handicap in de kijker via voorlichting en sensibilisatie.  

Door de pandemie heeft de organisatie aanzienlijke extra kosten gemaakt om haar activiteiten in stand te houden. Er zijn nog altijd veel mensen met een visuele handicap die hopen dat ze binnenkort gebruik kunnen maken van een geleidehond, van gepaste uitrusting of zelfs gewoon van dagelijkse ondersteuning.  

Via het Causes-programma, waarmee TEAM LEWIS medewerkers de kans geeft om financieel bij te dragen aan een goed doel, kan ik Les Amis des Aveugles et Malvoyants ondersteunen. Ik ben blij dat ik kan bijdragen aan de dagelijkse impact van deze organisatie op het leven van kinderen en volwassenen die niet kunnen zien of die geleidelijk of plotseling hun gezichtsvermogen hebben verloren. 

Wil je net als Aricia een verschil maken voor mensen met een visuele handicap? Bezoek de website van en ontdek hoe je de organisatie kan ondersteunen.  

Neem contact op