Skip to main content
LEWIS

Bedrijf

Shitty Friend

Kantoor

Antwerpen

Diensten

Media Relations, PR

Sectoren

Healthcare

LEWIS is een Shitty Friend


Samen met Stop Darmkanker en LDV lanceerde LEWIS op 26 februari 2019 de ‘Shitty Friend’-campagne. Elke dag overlijden namelijk 5 Vlamingen ten gevolge van darmkanker. Gelukkig kan dit cijfer sterk dalen, aangezien bij vroegtijdige opsporing 90% van de darmkankerpatiënten kan genezen. Daarom wil Stop Darmkanker mensen vanaf 51 jaar aanzetten tot het uitvoeren van een poepsimpele stoelgangtest.

Samen met Stop Darmkanker riep LEWIS mensen op om Shitty Friend te worden. Met behulp van originele Stop Darmkanker-verjaardagskaarten, kan jouw Shitty Friend je jaarlijks een fijne verjaardag wensen én je een stoelgangtest aanbevelen. Meer info vind je op www.shittyfriend.be.

De launch van de campagne was succesvol, met een brede coverage. Zo was er een reportage op het VTM-nieuws, een radio-interview op JOE FM, maar was er ook veel te lezen op sociale media en in online/offline pers. Drie krantenartikels en 11 online artikels zorgden ervoor dat de Shitty Friends breed uitgesmeerd werden in de media. Bekende Vlamingen als Sven Ornelis, Maggie De Block, Goedele Liekens, Kathleen Cools en Geert Hoste zetten hun schouders onder het project en domineerden samen met enkele influencers de sociale media. 750 Shitty Friends en een tevreden organisatie later, kijken we met trots terug op deze campagne die dagelijks nog verder groeit.

Neem contact op