Skip to main content
LEWIS

Bedrijf

Lightyear

Kantoor

Brussels

Diensten

Persevents, PR

Sectoren

Automotive

Lightyear One verlegt letterlijk en figuurlijk grenzen


Als het van Lightyear afhangt, oogt de toekomst zeer zonnig. De Nederlandse start-up heeft één missie: schone mobiliteit voor iedereen. Hoe ze dat doen? Door een wagen te ontwerpen die afhankelijk is van de rijkste, meest toegankelijke energiebron die we hier op aarde kennen: de zon.

 

Lightyear werd opgericht in 2016 door alumni van het Solar Team Eindhoven, drievoudig winnaar van de Bridgestone World Solar Challenge (2013, 2015 en 2017). Een succesreeks die hen het vertrouwen gaf om de technologie die ze ontwikkelden, ook te delen met het grote publiek.

 

Eind juni kondigde Lightyear vroeg in de ochtend the rise of a new dawn aan. Met zonsopgang stelde het team het eerste prototype van hun zonnewagen voor: Lightyear One, aangedreven door zonne-energie die gegenereerd wordt via zonnepanelen op het dak van de wagen.

 

Strategie


Dit innovatieve project diende uitgerold te worden in heel Europa. Een uitdaging die perfect aanleunt bij het internationale karakter van LEWIS, een grote troef in dit project. Samenwerken met de verschillende kantoren van LEWIS was erg leerrijk, want elk land heeft een andere aanpak, een andere benadering en andere noden.

 

Het Belgische luik van deze ambitieuze campagne begon met het wekken van de interesse van de media: we stuurden een aankondigend persbericht naar een breed scala aan journalisten.

 

Vanuit onze mediarelaties gingen we aan de slag met het pitchen van interviews. Voor maximale resultaten zochten we een boeiende invalshoek die bij de Belgische pers extra interesse opwekte: de Belg Lowie Vermeersch was de gerenommeerde designer van de wagen. Nog voor het event van start ging, hadden al vier journalisten van tier 1 media het team van Lightyear geïnterviewd.

 

Naar aanloop van de lancering maakten we een top 20 van vakjournalisten uit verschillende key media die we persoonlijk informeerden. Zij werden exclusief uitgenodigd voor de lancering van deze indrukwekkende wagen en een inspirerende show in Katwijk aan Zee in Nederland. Daar konden de journalisten de wagen in primeur bewonderen en exclusieve interviews afnemen van het team van Lightyear, waaronder CEO Lex Hoefsloot, Co-founder en hoofd van Design Koen Van Ham en ontwerper Lowie Vermeersch.

Resultaten


60

clippings on- en offline in België.

 

600

clippings over heel Europa

 

> 60

internationale journalisten waren aanwezig op de lancering.

 

9

Belgische journalisten namen de tijd om het team achter Lightyear persoonlijk te interviewen.

 

3

keer op nationale televisie.

Neem contact op