Skip to main content
LEWIS

Bedrijf

Lunch Garden

Kantoor

Brussels

Diensten

Executive profiling, PR

Sectoren

Consumer

TEAM LEWIS positioneert CEO en strategie van Lunch Garden in de media


Al sinds 1992 is Lunch Garden, als restaurantketen van Belgische bodem, een vaste waarde voor velen. Met 63 restaurants verspreid over het land is het bedrijf in de afgelopen 30 jaar uitgegroeid tot de grootste restaurantketen van België. Om die groei verder te zetten, heeft Lunch Garden de laatste jaren sterk ingezet op vernieuwing. Zo werd Ann Biebuyck in 2020 benoemd tot CEO van Lunch Garden en werd er hard gewerkt aan een nieuw imago voor de keten. Om dat nieuws tot bij de media te brengen, wendde Lunch Garden zich tot TEAM LEWIS.   

Uitdaging

Een nieuwe CEO, een nieuw imago   

Tijdens de pandemie zaten het managementteam en de gloednieuwe CEO van Lunch Garden niet stil. Zij wilden Lunch Garden transformeren tot een dynamischer en moderner merk. Aangezien ook binnen het managementteam enkele veranderingen zich aandienden, was de rol van de nieuwe CEO naar uitstraling van het hele bedrijf toe, bepalend. Om vernieuwingen als deze het best naar de pers te communiceren, vertrouwde Lunch Garden op de expertise van TEAM LEWIS.    

Strategie

Een bedrijf met een gezicht  

Om duidelijk te maken dat de nieuwe CEO Ann Biebuyck een frisse wind zou brengen naar Lunch Garden, stelde TEAM LEWIS voor om interviews met haar op te zetten in diverse media. TEAM LEWIS overtuigde meerdere tier 1-media om met Ann in gesprek te gaan. De interviews werden steeds tot in de puntjes voorbereid, want een goede voorbereiding is vaak het halve werk. Ann Biebuyck vertrouwde op TEAM LEWIS als klankbord en in nauwe samenwerking werden de belangrijkste boodschappen en topics per interview bepaald. Zo had Ann tijdens de interviews de touwtjes goed in handen en bouwde ze goede relaties met verschillende journalisten op. Tot op heden blijft TEAM LEWIS inzetten op de verdere positionering van Ann Biebuyck als het hoofd van de grootste restaurantketen van België.   

Resultaten

8 interviews in 8 tier 1-media en een podcastinterview  

Op deze manier schitterden Ann Biebuyck en Lunch Garden in acht van de belangrijkste Belgische kranten en magazines:  

  • De Morgen – ‘Ook Lunch Garden gooit morgen de deuren weer open. “Vernieuwen? Ja, en met dezelfde scherpe prijzen”’  
  • Het Laatste Nieuws – ‘INTERVIEW. CEO Lunch Garden wil heropening met tal van nieuwigheden vieren: “Maar wel aan dezelfde scherpe prijs als vroeger”’  
  • La Libre Belgique – ‘Ann Biebuyck (CEO de Lunch Garden): “On aurait pu survivre au premier confinement, mais il y a eu le deuxième”’  
  • Le Soir – ‘Pour sortir de l’ornière, Lunch Garden joue la carte belge’  
  • Het Nieuwsblad / Gazet van Antwerpen – ‘De bollen puree blijven, maar Lunch Garden wil (en moét) wel fors verjongen’  
  • De Tijd – ‘Ann Biebuyck (Lunch Garden): “Ik wil geen klant verliezen omdat we op de frituurolie besparen”’  
  • Trends – ‘Lunch Garden moet dringend weer meer bezoekers lokken’  
  • CFO Magazine (verschenen in print) – ‘Voorbij de crisis: bouwen aan een duurzame toekomst’ 

Daarnaast werd Ann ook uitgenodigd voor een interview bij de Belgische Ondernemers podcast, een bijzondere ervaring waarin TEAM LEWIS haar gedurende het hele proces bijstond. 

Deze aanpak leverde Lunch Garden positieve persaandacht op en dat wierp zijn vruchten af. Journalisten vinden nu spontaan de weg naar Lunch Garden om de reactie van het bedrijf te horen over onderwerpen die de horeca aangaan.  

Sterke partnerschappen zijn voor de restaurantketen de enabler om haar strategische groeipijler te realiseren waarbij ze wil evolueren naar een future proof Lunch Garden. Dankzij een sterke complementariteit van de teams is daarvoor alvast de juiste weg ingeslagen.  

Neem contact op