Skip to main content
LEWIS

Bedrijf

L’Union des Artistes

Kantoor

Diensten

Sectoren

Community Causes

L’Union des Artistes: wanneer cultuur heropleeft


Als je het mij vraagt, komt Brussel tot leven dankzij de vele artiesten uit de theaters, bioscopen en concerten. Cultuur doet onze hoofdstad bruisen. Het brengt mensen samen. Meer nog: cultuur is een basisbehoefte. We hebben haar nodig als mens om te kunnen leren van elkaar, om onze eigen standpunten in vraag te stellen en natuurlijk… om ons te vermaken! Net daarom is het zo belangrijk dat de culturele sector kan heropleven. 

Toen in 2020 artiesten zonder werk vielen en worstelden met de pandemie, wilde ik voor hen een verschil maken. Kunstenaars hebben het toen heel zwaar gehad om te overleven. De entertainmentindustrie en de culturele sector kregen rake klappen. Het zijn nochtans essentiële sectoren in onze samenleving. Als medewerker van TEAM LEWIS had ik de keuze om een bedrag te spenderen aan een goed doel. Ik vond dat een ideale kans om kunstenaars en hun prachtige sector te helpen. Ik klopte hiervoor aan bij L’Union des Artistes.  

Wie zijn L’Union des Artistes? 

L’Union des Artistes werd opgericht in 1927 en is sindsdien uitgegroeid tot de oudste culturele vereniging op het gebied van amusement in België. De vereniging bestaat uit een grote verscheidenheid aan artiesten: van acteurs en performers tot technici, grimeurs, theaterdirecteurs, circus- en operazangers en auteurs, enzovoort. De vereniging verdedigt de professionele belangen van deze kunstenaars bij officiële instellingen. 

Wanneer de cultuur herleeft, herleeft ook onze mooie hoofdstad. Cultuur geeft mensen opties om elkaar via over verschillende visies heen te ontmoeten, in verbinding te treden en zo samen te proeven van opvallende, uitdagende en vernieuwende kunstvormen. De cultuursector verdient het om te herademen. Ik ben blij om te kunnen bijdragen aan die heropleving. 

Wil je net als Denis de culturele sector een duwtje in de rug geven? Bezoek de website van L’Uion des Artistes en doe een donatie. 

Neem contact op