Skip to main content
LEWIS

Bedrijf

MTD Products

Kantoor

Antwerpen

Diensten

International Hub, PR

Sectoren

Consumer Tech

Waarom een hub rol van cruciaal belang is voor een goede samenwerking tussen internationale merken


MTD Products is een klant waar LEWIS al jarenlang voor mag werken. Sinds juli 2017 combineert MTD Products de distributie van de tuinmerken Robomow, WOLF-Garten, Cub Cadet, MTD en Arnold.  Met deze vijf merken in het portfolio is MTD Products een totaalleverancier en één van de grootste spelers in de tuinbranche wereldwijd. LEWIS heeft voor deze klant een lokale én internationale rol.

Op lokaal niveau heeft LEWIS een strategisch PR plan ontwikkeld en ondersteunt het Robomow, WOLF-Garten en Cub Cadet met de verschillende PR-activiteiten en sociale media. Daarnaast fungeert LEWIS op internationaal niveau als Hub en is LEWIS daarbij niet alleen aanspreekpunt voor de klant, maar ook voor 6 lokale PR-bureaus verspreid over heel Europa.

 

LEWIS communiceert enerzijds met het centrale Benelux contact (de eigenlijke klant) en anderzijds vertrouwt de klant ons met de communicatie naar onze PR-collega’s in Zweden, Polen, Duitsland, Tsjechië, Nederland en Frankrijk.

Strategie


Allereerst neemt LEWIS vooral een inspirerende en adviserende rol aan in de Hub functie. Voorafgaand aan het tuinseizoen maakt LEWIS namelijk grondige analyses van de behaalde resultaten van het voorgaande jaar en adviseert LEWIS de klant over toekomstige stappen die de bureaus moeten nemen om hun resultaten te optimaliseren. LEWIS deelt op regelmatige basis met de klant interessante cases en clippings van de bureaus en deelt deze ook onder de lokale bureaus. Op deze manier wordt een natuurlijke wisselwerking gestimuleerd tussen alle partijen. Elkaar inspireren en van elkaar leren, daar draait het om. Wanneer alle bureaus op één lijn zitten, worden namelijk de best mogelijke resultaten voor de klant behaald.

 

Een ander hoofddoel van de Hub functie is de klant een structureel en gepersonaliseerd overzicht bieden met alle activiteiten en resultaten van de lokale PR-bureaus. Dit wordt gedaan middels een Google Dashboard, dat volledig werd aangepast naar de wensen van de klant. Het Google Dasboard toont de media- en PR-waarden per land, maar kan ook een totaaloverzicht geven van alle behaalde resultaten. De bureaus bezorgen LEWIS iedere maand hun media clippings, learnings en best practices waarmee LEWIS vervolgens het Google Dashboard updatet voor de klant. Zo behoudt de klant steeds een actueel overzicht van alles wat er speelt in de verschillende landen. Structuur is essentieel in een samenwerking als deze omdat er meerdere partijen betrokken zijn. Doordat LEWIS een gedetailleerde beschrijving met bijhorende demovideo opstelde, kunnen de bureaus eenvoudig hun rapportering in een template plaatsen.

Resultaten


658

publicaties

PR-waarde van

€ 1.975.662,13

Neem contact op