Skip to main content
LEWIS

Bedrijf

Nintendo

Kantoor

Antwerpen

Diensten

Home Entertainment, Influencer Events, Influencer Marketing, Lifestyle

Sectoren

Consumer, Lifestyle

Nintendo en LEWIS zetten Belgische mommybloggers aan het sporten bij lancering van Ring Fit Adventure


Hoe overtuig je mama’s dat gamen met hun kleinsten echt leuk is? Dat is een vraagstuk waar Nintendo zich graag het hoofd over buigt. Samen met LEWIS lanceerden ze in het najaar van 2019 Ring Fit Adventure in België. Om het spel onder de aandacht te brengen bij mama’s kozen we ervoor een influencerevent op poten te zetten.

Ring Fit Adventure is een avonturenspel dat fitnessoefeningen combineert met een avonturengame. De nieuwe Ring-Con en beenband registreren al je bewegingen en vertalen die naar acties in de game. Ongeacht je fitnessniveau kan je nu verschillende spiergroepen trainen en zelfs een persoonlijk schema opstellen. Hoewel de game erop gericht is om een brede doelgroep te enthousiasmeren, vergt het in heel wat gezinnen wat sleurwerk om de vrouw des huizes mee aan het sporten te krijgen. LEWIS ging de uitdaging aan om de populariteit van de game ook uit te dragen naar die specifieke doelgroep.

Mama’s overtuigen: hoe?


Na een interne brainstorm werd al snel duidelijk dat het een karwei zou zijn om de mama’s aan te spreken met een traditionele PR-aanpak. In tegenstelling tot onze noorderburen, is het medialandschap dat zich op mama’s richt, niet heel erg groot in België. Daarom adviseerde LEWIS om mommybloggers en -influencers van over het hele land uit te nodigen op het kantoor van Nintendo in België. Want zeg nu zelf, hoe kan je mama’s beter inspireren dan door ze zélf kennis te laten maken met het spel?

 Op het influencerevent waren een heleboel nieuwe dingen te ontdekken, voor zowel jong als oud. Je leest het goed: mama’s namen de kinderen mee voor een hele voormiddag speelplezier, terwijl ze zelf ook getriggerd werden om Ring Fit Adventure aan een test te onderwerpen. Om het hele event instaproof te maken, werden de ruimtes in verschillende thema’s aangekleed. Daar waar er werd gesport, waren er yoga-matten, verse juices en een kinesist-personal trainer die ter beschikking stond van de dames.

Resultaten


In totaal kwamen

21

mommy influencers van over heel België die dag Ring Fit Adventure uitproberen, samen met hun kinderen. Dat resulteerde in

50+

IG stories,

15+

vaste posts en er volgden meer dan

200

enthousiaste reacties van andere mama’s over Ring Fit Adventure.

Neem contact op