Skip to main content
LEWIS

Bedrijf

Orange

Kantoor

Belgium

Diensten

Event

Sectoren

business, Tech, Telecom

Orange Belgium kijkt naar de toekomst met TEAM LEWIS


Orange Belgium kondigde zijn nieuwe “Lead the Future”-strategie voor juni 2023 aan tijdens een grootse ceremonie in Paleis 12. De operator haalde alles uit de kast en nodigde de nationale pers uit voor een grootschalige persconferentie in de beroemde concertzaal. TEAM LEWIS assisteerde Orange Belgium bij de organisatie vooraf en ter plaatse, evenals bij de follow-up na het evenement.

De uitdaging

Profiterend van de kracht van de Orange-groep en de krachtenbundeling met telecomoperator VOO, wil Orange Belgium nu een echte leiderspositie innemen op de Belgische telecommarkt. Een toonaangevend leiderschap op het gebied van multi-gigabitnetwerken, een unieke uitmuntende klantervaring en een toekomstbestendig ESG-ondernemingsmodel zijn de drie pijlers van Orange Belgium’s “Lead the future” strategie.en heeft een beroep gedaan op TEAM LEWIS om zijn zichtbaarheid in de pers en op sociale media te maximaliseren.

De strategie

Om zijn nieuwe “Lead the Future”-strategie in stijl aan te kondigen, heeft Orange Belgium Paleis 12 gereserveerd. De concertzaal, die plaats biedt aan 15.000 mensen, werd voor de gelegenheid opnieuw ingericht om de medewerkers en partners van Orange Belgium, , evenals de collega’s van VOO en de pers te ontvangen. De journalisten waren vooral benieuwd naar de nieuwe plannen van de operator, gezien ze al jaren wachten op de afronding van de overname door VOO. TEAM LEWI S heeft Orange Belgium op verschillende vlakken ondersteund:

  • Organisatie & ondersteuning: onze teams werkten nauw samen met het communicatieteam van Orange Belgium om dit grote evenement voor te bereiden en de vele taken zo goed mogelijk te organiseren.
  • Perscontacten & uitnodigingen: TEAM LEWIS nam contact op met een groot deel van de nationale pers die gespecialiseerd is in telecommunicatie, techniek en business om zoveel mogelijk journalisten uit te nodigen voor de persconferentie.
  • Fotografie & visuals: TEAM LEWIS coördineerde ook de aanwezigheid van een professionele fotograaf om de belangrijkste momenten van de dag vast te leggen. Deze foto’s werden toegevoegd aan de persmap van het evenement om de pers te voorzien van kwaliteitsbeelden.
  • Content & sociale netwerken: Orange Belgium rekende op een maximale buzz rond zijn aankondiging, ook op sociale media. De operator deed een beroep op TEAM LEWIS om een aantal posts te schrijven voor de Twitter- en LinkedIn-accounts van de bedrijfsleiders. In totaal schreven we 21 verschillende posts voor zeven verschillende personen.
  • Persbericht & distributie: TEAM LEWIS assisteerde bij het opstellen en vertalen van de officiële persberichten over de aankondiging van de nieuwe strategie. Vervolgens stelde het team lijsten op van journalisten onder wie de informatie kon worden verspreid en werden de campagnes voorbereid voor verspreiding na de persconferentie.
  • Opvolging & rapportering: dezelfde avond voerden de teams een persoverzicht uit met de eerste gepubliceerde artikels. De volgende dag en die daarna hield TEAM LEWIS de media-aandacht nauwlettend in de gaten om alle spin-offs te verzamelen en te bundelen in een recap voor het Orange Belgium managementcomité.

De resultaten

Eersteklas resultaten voor een eersteklas persconferentie! Tien journalisten namen deel aan het evenement in juni 2023. De nieuwe “Lead the Future”-strategie werd ook met veel interesse behandeld in de nationale pers. In totaal werden 45 artikels gepubliceerd naar aanleiding van het evenement, waaronder reportages in L’Echo, La Libre Belgique, SudInfo, La Dernière Heure, De Tijd, De Morgen en DataNews en op RTL. De campagne genereerde twee tv-reportages, zeven gedrukte artikelen, één podcast en 33 online publicaties, naast berichten van Belga. Daarnaast leverden de LinkedIn-posts van Xavier Pichon, CEO van Orange Belgium, over het evenement in totaal 90 likes en 28 retweets op. De zichtbaarheid was hoog voor een langverwachte aankondiging.

Neem contact op