Skip to main content
LEWIS

Bedrijf

PostNL

Kantoor

Antwerpen

Diensten

Digital, PR

Sectoren

Logistics, Transport

Cadeautjes voor kinderen in armoede


Telde jij als kind ook de dagen af naar je verjaardag? Keek je met ongeziene spanning uit naar je verjaardagscadeau? Die wonderlijke spanning wil PostNL mogelijk maken voor ieder kind. Ook voor kinderen onder de armoedegrens. Want een verjaardag met cadeautjes is niet voor iedereen evident. Daarom sloeg PostNL de handen in elkaar met TEAM LEWIS.    

TEAM LEWIS ging aan de slag met een onderzoek bij gezinnen onder de armoedegrens. Op basis van dat onderzoek creëerden we een authentieke campagne met een pakkende verhaallijn. Dankzij een geïntegreerde aanpak met juiste targeting op sociale media, een doelgerichte persbenadering en een strategische selectie van influencers, kreeg het verhaal van gezinnen in armoede gehoor.   

TEAM LEWIS kon zo samen met PostNL en hun partners, Feestvarken vzw, een verschil maken op de verjaardag van 1.000 kinderen in armoede. 

De uitdaging

Een cadeau met impact 

Wist je dat bijna 1 op 5 kinderen in ons land onder de armoedegrens leven? Ondanks de welvaartsstatus in België breidt die groep alleen maar uit. Daarom zette PostNL een samenwerking op met Feestvarken vzw.  

Feestvarken vzw zorgt voor feestversiering, een verjaardagscadeautje en leuke attenties om uit te delen in de klas. Kinderen uit gezinnen in armoede beleefden zo een onvergetelijke dag terwijl TEAM LEWIS intussen zorgde voor meer zichtbaarheid van het initiatief. Meer bekendheid van de distributiepunten van PostNL was daarbij een mooi neveneffect.  

Dankzij de creatieve campagne kwam er aandacht voor het maatschappelijk probleem van kinderen in armoede en kreeg het initiatief van PostNL een enorme boost.  

Strategie

Communicatiestrategie: niet alleen de verpakking telt 

Om de doelgroep van ouders met (jonge) kinderen te bereiken, ontwikkelde TEAM LEWIS een geïntegreerde campagne met aandacht voor authentieke stemmen.  

De juiste content en toon speelden hierbij een belangrijke rol. Zo zocht TEAM LEWIS naar authentieke stemmen en waardevolle inzichten via anonieme interviews bij Belgische ouders die in armoede leven. Die ouders vertelden over hoe het voelt om je kind teleur te stellen bij cadeautjestijd en hoe die teleurstelling een impact heeft op hun kind.  

TEAM LEWIS koos bewust voor oprechte stemmen zodat het verhaal diepgang en erkenning kreeg. Dankzij de juiste profielen en goedgekozen vragen kwam de boodschap helemaal tot zijn recht. 

Creatieve uitvoering

Verspreiding: wanneer je jouw verhaallijn uitpakt 

 • TEAM LEWIS vertaalde de inzichten uit de interviews in een pakkende verhaallijn. Die verhaallijn vormde de hero-content van een video.  
 • Vervolgens ontwikkelde het team de juiste ondersteunende visuals en copy, aangepast aan diverse kanalen, zodat de campagne een ruimere verspreiding kreeg.  
 • Dankzij een strategische landingspagina, social (ads) copy, gerichte persberichten en weloverwogen samenwerkingen met influencers, kreeg de campagne aandacht bij zowel de start als de afloop.  
  • TEAM LEWIS kijkt hierbij tevreden terug naar de aangename samenwerkingen met influencers zoals:  
   • Bellemaman 
   • Exploretheworldwithkids 
   • Foodbysin 
   • Hashtagmomlifebe 
   • KristofHoefkens 
   • Siskaschoeters 
   • Mamalobke 
   • Valerieetlesfilles  

Resultaten

Een campagne om mee uit te pakken  

Dankzij de combinatie van een authentieke verhaallijn, de juiste targeting op social media, de persbenadering en relevante samenwerkingen met influencers zijn er 1.000 labels gedownload op de landingspagina van PostNL om een pakket in te dienen bij een PostNL punt.  

De campagne droeg bij tot een enorm draagvlak en bracht maatschappelijke aandacht teweeg voor kinderen die opgroeien in armoede.   

Allemaal willen we graag het verschil maken. TEAM LEWIS werkte met plezier mee aan het initiatief van PostNL waarbij doeners zich samen inzetten voor dat ene grote verschil in het leven van iemand anders.  

Neem contact op