Skip to main content
LEWIS

Bedrijf

SD Worx

Kantoor

Diensten

PR, Thought leadership

Sectoren

B2B

Grotere internationale voetafdruk voor SD Worx


In een wereld waarin werk een nieuwe invulling krijgt, willen mensen inspiratie putten uit hun job en de vrijheid krijgen zich te focussen op wat echt telt. Organisaties hebben behoefte aan dynamische, gemotiveerde werknemers die ondersteund worden door slimme technologie. Als toonaangevende Europese leverancier van payroll en HR helpt SD Worx bedrijven en hun medewerkers het beste uit zichzelf te halen. 

Sinds februari 2020 verzorgt TEAM LEWIS de pr van SD Worx in vijf verschillende landen (Frankrijk, België, Verenigd Koninkrijk, Nederland en Duitsland). Om deze vijf landen te representeren, maakt TEAM LEWIS gebruik van een HUB-team, met België als uitvalsbasis. SD Worx is internationaal fors aan het groeien. Sinds 2022 ondersteunt TEAM LEWIS ook de PR in Italië, Spanje, Zweden, Finland en Noorwegen. Dat betekent een verdubbeling van de landen waar SD Worx een proactief PR-beleid heeft en dat op minder dan twee jaar tijd. En we gaan voor meer! 

Uitdaging

Een globale voetafdruk 

Het doel? De naamsbekendheid van SD Worx internationaal te vergroten en hun thought leadership te ondersteunen. Zo willen we ook in een beweging bijdragen aan de verdere groei van SD Worx. Door samen te werken met 10 verschillende landen zorgen TEAM LEWIS en SD Worx vandaag voor een grotere, Europese én lokale brand awareness en reliability van het bedrijf. De specifieke uitdaging hierbij bestaat erin om in elke markt een sterke zichtbaarheid te creëren, rekening houdend met het feit dat SD Worx in bepaalde landen nog maar recent is opgestart. Het is een uitdaging die vraagt naar een doordachte strategie. 

Strategie

HUB-team! 

Het vertrekpunt van onze persacties is steeds de geoliede samenwerking tussen het HUB-team en SD Worx. Maandelijks houden we samen een brainstorm waarbij SD Worx, het HUB-team en de Content Manager van TEAM LEWIS het topic voor het volgende persbericht op de planning bespreken. Daarbij kijken we naar sprekende en actuele invalshoeken en nemen we de best mogelijke communicatiestrategieën onder de loep. De resultaten van de internationale surveys die SD Worx uitvoerde bij 10 verschillende landen vormen de inhoudelijke basis van dat overleg. 

Vervolgens duikt TEAM LEWIS in het cijfermateriaal en puurt er een globaal persbericht uit. Daarna ontfermen alle lokale teams zich over deze “master” en transformeren ze het in een gelokaliseerde persactie waarbij ze de lokale trends en cijfers in de verf zetten. De lokale teams geven hierbij het beste van zichzelf om de meest aansluitende lokale media te bereiken. Het resultaat? De verovering van een sterk aantal clippings, opiniestukken, interviews,…. Door te focussen op relevante data brengen we zo maandelijks opvallende tendensen of actuele topics onder de aandacht van de pers. Naast de maandelijkse perscampagne, verzorgt het HUB-team ook de goede contacten tussen agencies en lokale SD Worx.  

Resultaten

Press it! 

De thema’s van de persacties omvatten steeds actuele en diepgaande onderwerpen voor zowel gespecialiseerde vakpers als bredere pers. Voor een persactie over vakantiedagen in het bijzonder behaalden we in totaal meer dan 100 clippings, verdeeld over de 10 verschillende landen. We behaalden met dat bericht niet alleen online bereik, maar kregen er ook aandacht mee in print en radio. De klant en TEAM LEWIS konden tevreden terugblikken op een uitstekend pr-bereik bij 10 EU-landen op hetzelfde moment. Dit persbericht was tot nog toe de best scorende actie van 2022.  

Neem contact op