Skip to main content
LEWIS

Bedrijf

SofaHost

Kantoor

Antwerpen

Diensten

Influencer Marketing, PR

LEWIS lanceert SofaHost


Vandaag de dag wordt de markt overspoeld door goedkope zetels. De drempel tot aankoop is relatief laag. Het is dan ook niet verbazend dat flink wat consumenten al binnen de twee maanden spijt krijgen van hun aankoop. Waarom? Omdat zij niet kochten waar ze echt naar op zoek waren: een sofa. Geen plaats om gewoon te zitten, maar een echte sofa.

 

Het gerenommeerde bedrijf, Bru Textiles, lanceerde daarom dit jaar met de hulp van LEWIS het concept SofaHost: een uniek pilootproject waarbij de vermarkting van sofa’s wordt gerevolutioneerd. Want een sofa is niet enkel een meubel. Op een sofa wordt gezeten, gedronken, gehuild, gekust, gewerkt, gelachen…

Strategie


SofaHost creëerde een platform voor mensen om kwalitatief vakmanschap aan te kopen voor een eerlijke prijs en te promoten onder vrienden en familie. Dankzij een interessant systeem van commissie (10% op elke referentie), is het ook nog eens motiverend om deel uit te maken van een revolutie in de eerlijke handel van sofa’s.

De PR-invalshoek was het innovatieve hostingsysteem, een disruptief model binnen de traditionele go-to-market en het easy cleanable aspect van de stof waarmee de sofa wordt bekleed. De uitdaging was om op zes maanden tijd van een nieuw, onbekend merk een vaste waarde te maken in de meubelindustrie.

 

LEWIS ging deze uitdaging uiteraard niet uit de weg en zorgde gedurende zes maanden voor een gepaste PR-ondersteuning. Voor dit project zetten we in op zowel traditionele PR-tools als op de kracht van bv’s en influencers. Enerzijds werd er een bericht 1:1 uitgestuurd naar goede mediacontacten bij zowel algemene nieuwsmedia als lifestylemedia. Anderzijds werden er 9 succesvolle samenwerkingen opgezet om zo ook buzz te creëren op sociale media.

 

De kracht van het hele project zat in een netwerk van kerncontacten. Daardoor konden we snel schakelen en gericht pitchen. Er was een mooie balans tussen owned, earned en paid media. We werkten uiteindelijk samen met vier bv’s en vijf influencers. De (h)eerlijke zetels werden persoonlijk geleverd en de easy cleanable stof werd gedemonstreerd door SofaHost. Dit zorgde voor leuke buzz op sociale media en resulteerde in mooie resultaten in zowel algemene media als op sociale media.

Resultaten


+100

Stories op Instagram

  

+ 20

Posts op Instagram 

 

8

Mediaclippings (print + online & televisie)

 

2

Wedstrijden in lifestyle media

Neem contact op