Skip to main content
LEWIS

Bedrijf

Gazelle

Kantoor

Diensten

TEAM LEWIS trommelt pers op voor opening van E-Bike Testcenter van Koninklijke Gazelle


Al sinds 1892 streeft de Nederlandse fietsfabrikant Koninklijke Gazelle ernaar om kwalitatieve en comfortabele fietsen te ontwikkelen. Bovendien doet het merk er alles aan om fietsen leuker, aantrekkelijker en veiliger te maken, om op die manier mensen aan te moedigen om wat meer fietskilometers op de teller te zetten. Daarom opende het merk in maart 2022 een E-Bike Testcenter in Rumst, waarmee het zich volop wil inzetten om de Vlaamse consument te helpen bij het kiezen van de perfecte fiets. Daarbij kon TEAM LEWIS wel een handje helpen.

Uitdaging

Een grootse opening

Met indoor en outdoor testbanen en een ruim assortiment aan elektrische fietsen om uit te testen was het E-Bike Testcenter van Koninklijke Gazelle helemaal klaar om te openen. Om het nieuws van de opening bij het publiek bekend te maken, rekende het merk op de expertise van TEAM LEWIS in het vak.

Gazelle E-Bike Testcenter

Strategie

De blijvende populariteit van fietsen

Om de Vlaming te tonen waarom een bezoek aan het testcenter zinvol is, verzamelde TEAM LEWIS allerlei relevante cijfers over de relatie van de Vlaming met fietsen. Om een breed publiek aan te trekken, voorzag het team per type medium een persbericht met een specifieke invalshoek:

  • In het persbericht voor nationale media lag de focus op globale cijfers: hoeveel procent van de Vlamingen vindt het maken van een proefrit op een fiets belangrijk? Kopen Vlamingen hun fiets vooral online of offline?
  • In het persbericht voor regionale media werd de populariteit van fietsen in Antwerpen in vergeleken met die in andere steden.
  • In het persbericht voor lifestyle media werden de gezondheidsvoordelen, ofwel de “7 redenen waarom fietsen je gezond houdt”, onder de loep genomen.

Tot slot deed Koninklijke Gazelle een beroep op het sterke netwerk van TEAM LEWIS om Belgische journalisten uit te nodigen op het openingsevenement, waarop veel respons kwam.

Resultaat

Televisie en print, nationaal en regionaal

De aanpak van TEAM LEWIS wierp zijn vruchten af: de opening van het testcenter kwam uitgebreid aan bod in diverse media:

Dankzij de keuze van TEAM LEWIS om drie gerichte invalshoeken te gebruiken bij het schrijven en het pitchen van de persberichten, werd het nieuws over de opening vanuit verschillende hoeken opgepikt. Daardoor hebben talloze fietsliefhebbers hun weg gevonden naar het E-Bike Testcenter in Rumst. Resultaat: een geslaagde samenwerking met een zeer tevreden klant voor TEAM LEWIS!

Neem contact op