Skip to main content
LEWIS

Bedrijf

Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV)

Kantoor

Antwerpen

Diensten

PR

Sectoren

Mobiliteit, Overheid, Sensibilisering

Kijken, kijken om elke motorrijder te zien


Samen met de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) en Bonka Circus lanceerde LEWIS op 31 maart 2019 de Dag van de Motorrijder. Meer dan 1 op de 3 autobestuurders geeft toe recent verrast te zijn geweest door een motorrijder, zo blijkt uit onderzoek. Daarom lanceert de VSV een nieuwe campagne ‘Kijken kijken om elke motorrijder te zien’, die automobilisten en andere weggebruikers aanspoort om nog beter uit te kijken voor motorrijders. Daarnaast geeft de campagne motorrijders tips om gevaarlijke situaties te vermijden. De start van de campagne valt samen met de Dag van de Motorrijder, waarbij motorrijders op 14 plaatsen in Vlaanderen terechtkunnen om hun vaardigheden te testen en op te frissen.

Strategie


Een week voor de officiële start van de campagne, werd de Vlaming en de pers geteased door affiches langs de weg. Wat is nu de link tussen verkeersveiligheid en Temptation Island? We organiseerden per provincie een lokaal persmoment en een nationaal moment in Zellik samen met Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts.

Na het persmoment werd het persbericht met nieuwe cijfers omtrent motorrijders in het verkeer verzonden naar algemene en regionale nieuwsmedia alsook vakpers verzonden.

VSV_kijken-kijk

Resultaten


De launch van de campagne was meer dan succesvol, met een brede coverage in Vlaanderen. Zo was er na aanleiding van het persmoment een reportage op het VTM-nieuws, het VRT Journaal en verschillende regionale zenders zoals Focus en WTV, ATV en TV Oost. Daarnaast kreeg de campagne ook aandacht op radiozender Q-Music en was er ook heel wat te lezen in de online en offline pers.  Maar liefst acht krantenartikels en 25 online artikels zorgden ervoor dat de ‘Kijken kijken’-campagne breed uitgesmeerd werd in de media.

8

krantenartikels

 

25

online artikels

Neem contact op