Skip to main content
LEWIS

Bedrijf

Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV)

Kantoor

Antwerpen

Diensten

PR

Sectoren

Mobiliteit, Overheid, Telecom

VSV en LEWIS gaan samen in automodus


Samen met ons partner-agency in crime Bonka Circus ondersteunde LEWIS begin augustus 2019 de lancering van een nieuwe verkeersveiligheidscampagne Automodus 2.0, een initiatief van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV).

Afleiding door smartphonegebruik achter het stuur blijft nog steeds een probleem, zo blijkt uit nieuwe cijfers die de VSV bekendmaakte: 8 op de 10 Vlaamse automobilisten die aangeven de gsm of smartphone te gebruiken tijdens het rijden, zouden dat minder willen doen. Nagenoeg evenveel zijn ervan overtuigd dat “in automodus gaan” een aanrijding kan voorkomen.

Strategie


Van 5 augustus tot 1 september voert de VSV een nieuwe campagne die bestuurders aanspoort om in automodus te gaan wanneer ze in de wagen zitten. De campagne loopt in samenwerking met alle telecomoperatoren in Vlaanderen: Base, Mobile Vikings, Orange, Proximus, Scarlet en Telenet. De VSV krijgt dus de steun van alle telecomoperatoren in Vlaanderen, een primeur.

 

Er werden er zes verschillende affiches ingezet, met een boodschap die telkens afgestemd is op de huisstijl van één van de zes deelnemende operatoren.

 

De campagne werd ondersteund door drie radiospots, verschillende advertenties op sociale media die doorverwijzen naar www.beloofd.be, alsook een online video waarin de CEO’s van de zes telecomoperatoren oproepen om in automodus te gaan.

 

LEWIS verzorgde de volledige perscommunicatie; we pitchten de campagne onder embargo bij verschillende kerncontacten en verzonden het persbericht op de dag dat de campagne live ging. We ondersteunden naast de VSV ook alle telecomoperatoren bij het opstellen van hun communicatie en verzorgden het nodige beeldmateriaal van Vlaams minister Ben Weyts om toe te voegen aan het persbericht.

Resultaten


Zoals bij de meeste campagnes van de VSV werd ook deze campagne enthousiast door de media onthaald. Dit resulteerde in coverage in heel Vlaanderen, want we haalden alle nationale Vlaamse media. Zo was er een reportage op het VTM-nieuws, het VRT Journaal en was de campagne terug te vinden op de voorpagina van Het Laatste Nieuws. Daarnaast kreeg de campagne ook aandacht op alle Vlaamse radiozenders en was er ook heel wat te lezen in de online en offline pers.

Maar liefst

9

krantenartikels,

2

uitgebreide radioshows items en ruim

15

online artikels zorgden ervoor dat de campagne breed gecommuniceerd werd.

 

Neem contact op