Skip to main content
LEWIS

Bedrijf

Heyo

Kantoor

Belgium

Diensten

consumer, PR

Sectoren

Hospitality, leisure

Heyo pakt uit met wereldrecordpoging zonnecrème smeren


Bij Heyo, deel van welzijnsgroep Helan, nemen jaarlijks zo’n 36.000 kinderen en jongeren, van overal in Vlaanderen, deel aan vakantiekampen met of zonder overnachting. 

Tijdens de zomerkampen is het naast plezier maken minstens even belangrijk om je snoetje goed in te smeren met zonnecrème, een boodschap die Heyo luid en duidelijk wilde delen met Vlaanderen. Want je weet wat ze zeggen: beter voorkomen dan genezen. Daarom schakelde de vakantiekampexpert de hulp in van TEAM LEWIS. 

Uitdaging  

Heyo op de kaart zetten als grote vakantiekampenspeler 

Met een ruim assortiment aan vakantiekampen, wil Heyo zijn diensten extra in de kijker zetten. Maar dat is niet alles. Elke zomer doet de vakantiekampexpert een warme oproep bij de Belgen om zich goed in te smeren met zonnecrème. Een boodschap die volledig in lijn ligt met de key message die welzijnsgroep Helan wil verspreiden, namelijk hoe belangrijk preventie is. Je goed insmeren is daar een onderdeel van. 

Daarom sloeg Heyo de handen in elkaar met TEAM LEWIS om een grootse actie op poten te zetten: het wereldrecord simultaan zonnecrème smeren, breken. Het doel was om zoveel mogelijk kinderen zich tegelijkertijd te laten insmeren. Het voormalige record (2019) van 2.441 personen was gevestigd in India. 

Strategie 

Record simultaan zonnecrème smeren verbeteren 

Om het vorige record te breken, moesten er allereerst heel wat kinderen verzameld worden. Alle 4.460 kinderen en 478 monitoren die op dat moment op één van de 66 verschillende locaties op kamp waren in het binnen- en buitenland werden bij de actie betrokken.  

Om de actie bekend te maken, lanceerde TEAM LEWIS zeven verschillende persberichten: zes regionale en één nationale. Daarnaast deed Heyo een beroep op het sterke netwerk van TEAM LEWIS om lokale journalisten uit te nodigen naar de verschillende locaties waar kinderen zich gingen insmeren.  

Filip Standaert, directeur Kinderopvang, Vakantiekampen en Vakantieverblijven, stond paraat in Antwerpen voor interviews met onder meer VTM Nieuws. Ook in de andere Vlaamse provincies waren kampcoördinatoren aanwezig om interviews te geven aan regionale pers.  

Resultaat  

42 nieuwsitems, waaronder 10x op tv 

De aanpak van TEAM LEWIS wierp zijn vruchten af. De actie kwam uitgebreid aan bod in diverse nationale en regionale media, zoals VRT NWS en Het Laatste Nieuws. De campagne kwam tienmaal aan bod op televisie, vijf keer op de radio, er werden zes printartikelen geschreven en maar liefst 21 online artikelen.  

Dankzij de keuze van TEAM LEWIS om verschillende gerichte invalshoeken te gebruiken bij het schrijven en het pitchen van de persberichten, werd het nieuws over de actie vanuit verschillende hoeken opgepikt. Ook het uitnodigen van lokale journalisten op zes kamplocaties was een succes, wat resulteerde in prachtige reportages. Door het immense aantal deelnemende kinderen, stond Heyo in de spotlight als grote én belangrijke speler op de markt. Van een boost voor hun naamsbekendheid gesproken. Er waren bovendien ook nul verbrande gezichtjes.  

Neem contact op