Skip to main content
LEWIS

Bedrijf

Wolkinmijnhoofd

Kantoor

Diensten

Sectoren

Community Causes

Wolkinmijnhoofd: wat als je rondloopt met een postnatale depressie


Wist je dat 1 op 5 moeders te maken krijgt met babyblues of zelfs met postnatale depressie? Die cijfers zetten mij aan het denken. Veel jonge vrouwen met pasgeboren baby’s of jonge kinderen zijn nog steeds bang om toe te geven dat het ouderschap niet altijd een sprookje is. Wanneer ze dan toch om hulp vragen, botsen ze nog vaak op ongemakkelijke stiltes of goedbedoelde, maar niet altijd even behulpzame adviezen. Het topic van pre- en postnatale depressies behoort in de praktijk jammer genoeg tot de taboesfeer. Hier wil de organisatie wolkinmijnhoofd verandering in brengen. Die organisatie biedt hulp, ondersteuning en begrip voor ouders die het moeilijk hebben met de zwangerschap en de geboorte van hun kind. 

Wie zijn wolkinmijnhoofd? 

Wolkinmijnhoofd is een Gentse organisatie die zich inzet voor Perinatale Geestelijke Gezondheid. De organisatie bestaat uit een groot netwerk van verschillende diensten van UZ Gent. Ze zet zich in voor een verbetering van de preventie, opsporing en behandeling van geestelijke gezondheidsproblemen bij vrouwen, zowel tijdens de zwangerschap als tot één jaar na de bevalling. 

De organisatie faciliteert een omgeving waarin ouders zachte ondersteuning krijgen en waar er ruimte is om tips en ervaringen uit te wisselen. Want via de juiste omkadering kan er zoveel erkenning en waardering ontstaan voor een groep die het moeilijk heeft. Wat ik nog het belangrijkste vind van allemaal: alle gevoelens van ouders krijgen er aandacht. Je mag er als ouder gewoon zijn, met alle tegenstrijdige gedachten en emoties erbij. Die erkenning geeft rust. TEAM LEWIS gaf me de kans om via een jaarlijks bedrag een goed doel te sponsoren. Ik heb hiervoor wolkinmijnhoofd gekozen. Want er is ruimte nodig voor om ouders om te kunnen zijn wie ze zijn. 

Wil je net als Jana ouders helpen en hen een plek gunnen waar ze alle ruimte krijgen om over hun gevoelens te praten? Bezoek de website van wolkinmijnhoofd en doe een donatie. 

Neem contact op