Skip to main content
LEWIS

Bedrijf

Center Parcs

Kantoor

Benelux

Diensten

Creative, Digital, Event, Integrated Marketing, livestream, PR

Sectoren

Consumer, Travel

Welcome into our Nature


Uitdaging

Center Parcs maakt al tientallen jaren deel uit van veel families, vrienden en individuen. Het merk gaf gehoor aan de vraag om Center Parcs’ unieke concept op een andere manier in te vullen door hun locaties en visie te vernieuwen. De nieuwe positionering biedt kansen en verlegt de focus nog meer op de natuur en verbinding met elkaar.

Doelstellingen

Center Parcs schakelde de hulp van TEAM LEWIS in om hen te ondersteunen bij de grote lancering van de nieuwe merkidentiteit en positionering. Om dit te realiseren ontwikkelden we samen met Center Parcs een interne en externe merkactivatie op Europees level. Deze activaties vonden in Frankrijk, Duitsland, België en Nederland plaats, op precies hetzelfde moment.

Strategie

Om de resultaten voor Center Parcs te maximaliseren, bedachten we een tweedelige strategie door een interne en externe activatie te combineren. We moesten alle aspecten perfect op elkaar afstemmen om de rebranding te lanceren. Het was essentieel om alle Center Parcs’ medewerkers mee te nemen in het proces, omdat zij de grootste ambassadeurs zijn van het merk.

Door de medewerkers kennis te laten maken met de nieuwe identiteit en positionering konden we ervoor zorgen dat de ze het merk kunnen dragen. Naast deze interne push, ontwierpen we een tweede externe aanpak om het nieuwe Center Parcs te introduceren bij geselecteerde journalisten en influencers en om het verhaal aan de buitenwereld te vertellen.

Interne activatie – Het betrekken van het Center Parcs team

TEAM LEWIS ontwierp een digitale beleving om intern enthousiasme en betrokkenheid te stimuleren. Dit begon met de uitnodiging van het virtual event en de ‘team challenge’. De challenge moest de berichtgeving rondom de nieuwe identiteit op gang brengen, het enthousiasme en de interesse van medewerkers opwekken en content voor socialmediaplatformen produceren. Voor de challenge kregen Center Parcs’ medewerkers de opdracht een video te maken waarin ze lieten zien wat Center Parcs voor hen betekent. Nadat ze hun video deelden op social media of uploadden via een link maakten ze kans mop tickets voor het Welcome into our Nature Weekend. De challenge zorgde voor een aanhoudende stroom van content op social media en interne kanalen. Hiermee hielden we de interesse in het event en het merk hoog en konden we de interne en externe strategie aan elkaar koppelen.

De show in detail

Het virtuele event dat TEAM LEWIS ontwikkelde en organiseerde bestond uit een vooraf opgenomen videoshow gecombineerd met een interactieve livesessie. Dit lokaliseerden we allemaal in vier talen. Enkele medewerkers van Center Parcs hosten het event. TEAM LEWIS combineerde dynamische content zoals interviews, optredens, merkvideo’s en content geproduceerd door de lokale Center Parcs teams. In de video speelden Center Parcs’ eigen medewerkers een hoofdrol bij het uitleggen van het nieuwe merkverhaal aan andere collega’s.

TEAM LEWIS nam de kijker mee in het verhaal van nieuwe Center Parcs en waarom het essentieel was om deze gedurfde stap voorwaarts te zetten. De show toonde collega’s de geschiedenis van Center Parcs, liet ze meedoen aan een live quiz gericht op de rebranding, verblufte met de onthulling van een nieuwe look en feel van het merk en riep ze op tot actie met de challenge.

Externe Activatie – Het verbeteren van de merkoverweging en merkimago

Net zo belangrijk als de interne activatie was de externe aanpak. TEAM LEWIS ontwikkelde hiervoor een PR-campagne die uit twee delen bestond. Het doel was om bekendheid te genereren voor de lancering van Center Parcs’ nieuwe merkidentiteit. Bovendien moest de communicatie tegelijkertijd plaatsvinden in de vier landen.

We realiseerden ons hoe belangrijk het is om corporate en lifestyle media anders te benaderen. Met sterke media-pitches en het opbouwen van relaties met de juiste journalisten, stelden we een gedefinieerde lijst van media op om de impact van gepubliceerde content te vergroten met een lokale aanpak. In België en Nederland zetten we tijdens de eerste lanceringsweek een-op-een-interviews op met economische en zakelijke media met Center Parcs’ woordvoerders. In Duitsland kozen we voor livestreaming om de nieuwe merkidentiteit bekend te maken, terwijl we in Frankrijk een persontbijt organiseerden in Parijs. Deze interviews en talks gaven een gezicht aan de verhalen achter de rebranding en hielpen om de visie en ontwikkeling van Center Parcs tot leven te brengen. De volgende bouwsteen van de strategie was het organiseren van een uniek evenement: het Welcome Into Our Nature Weekend.

Welcome into our Nature Weekend

Dit driedaagse event zette de toon voor het nieuwe Center Parcs en liet medewerkers, journalisten en influencers kennismaken met de mooiste Center Parcs-locaties in de vier landen. Het event werd de stem van het nieuwe Center Parcs, waardoor bezoekers het merk op zijn best konden evenaren en de nieuwe look en feel konden omarmen. We organiseerde verschillende, specifieke activiteiten passend bij de locaties, waaronder ijsbaden, openluchtbioscopen, natuurkuuroorden en fysieke activiteiten zoals natuurpaden en outdoor bootcamps.

Resultaten

De livestream was een groot succes: zo konden medewerkers het virtual event samen bijwonen op de parken en meedoen met de challenges. De reacties van de medewerkers waren overweldigend positief, en ze deden vol enthousiasme mee aan de video challenge waarbij ze een ticket konden winnen voor het Welcome into our Nature Weekend om daar de nieuwe positionering echt te beleven.

Met deze campagne hielpen we Center Parcs om echte impact te maken in de media en de conversatie op social media te starten. De externe activering leverde grote aandacht op in de vier landen, waardoor we Center Parcs konden positioneren als een bijzonder en gewild uitje voor de familie waarbij de natuur en verbinding met elkaar centraal staat.
43 mediakanalen en 34 influencers waren betrokken bij de externe activering in de vier landen, en we zorgden voor 8 belangrijke interviews met financiële, zakelijke marcom- en handelsmedia. Door te focussen op het vertellen van de juiste verhalen tijdens het Welcome into our Nature weekend in de vier landen, behaalden we tot nu toe 92 artikelen in de media met een bereik van meer dan 200 miljoen. Daarnaast deelden de influencers 42 reels en posts en 896 stories op Instagram met een totaal bereik van 2 miljoen.

Neem contact op